Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Alertă de incendiu la Spitalul de copii "Sfânta Maria" din Iași. A fost activat Planul Roșu de intervenție. 50 de copii, evacuați pe brațe

A fost alertă de incendiu vineri dimineața la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași. Degajări mari de fum au fost semnalate la primul etaj al clădirii. Pompierii au intervenit de urgență, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 12.00 De unde a provenit fumul puternic de la Spitalul de Copii din Iași

Fumul şi funinginea de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi au provenit dintr-un coş de fum dezafectat care a fost curăţat de firma care se ocupă de reabilitarea clădirii. Potrivit ISU Iaşi, un muncitor a inversat din greşeală sensul de evacuare al ventilatorului şi astfel fumul şi funinginea au ajuns în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune ale clădirii.

Vineri dimineață, înainte de ora 9.00, a fost anunţată o alertă de incendiu la Spitalul Clinic de Copii Sf. Maria din Iași. A fost activat, pentru scurt timp, Planul roșu de intervenție.

Citeste si: Incendiu în Pipera. Nor uriaș de fum

Printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112 s-a sesizat faptul că la etajul 1 al unităţii medicale s-au înregistrat degajări de fum, informează presa locală.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

UPDATE 10.00. Aproximativ 50 de copii au fost evacuați pe brațe, informează autoritățile locale. Din fericire nu există victime, iar situația degajărilor de fum a fost remediată.

Citeste si: Politician și om de fotbal din Sibiu, mort într-un accident înfiorător pe Valea Oltului

Incendiul fără flacără s-a manifestat la etajul întâi al corpului nou, unde sunt tratați pacienții de COVID-19.

Aproximativ 150 de adulți au fost, de asemenea, evacuați, pentru a permite intervenția pompierilor.

La faţa locului s-au deplasa mai multe echipaje de intervenţie, potrivit BZI.ro.

Degajări mari de fum la Spitalul de copii "Sf. Maria" din Iași

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfânta Maria” este cel mai mare spital de pediatrie din regiune, cu peste 50.000 de copii trataţi anual aici. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Cu exact un an în urmă, pe data de 21 iunie 2021, un alt incendiu a izbucnit la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Din fericire, nu au fost victime, însă 31 de persoane au fost evacuate.

Explicațiile ISU Iași

"Spitalul de Copii se află într-un amplu proces de renovare. Constructorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coş de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune. Nu a fost incendiu. Nu au fost victime care să fie asistate medical. Nu au fost persoane intoxicate. La ultimul etaj nu au fost persoane evacuate. S-a intrat în saloane pentru a calma copii şi aparţinătorii care erau internaţi, cât şi cadrele medicale. S-au autoevacuat 50 de copii şi 150 de adulţi", a informat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt în cadrul ISU Iaşi. 

Incendiu la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, în urmă cu un an 

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)  a anunțat la acel moment că, în total, 31 de persoane au fost evacuate în urma incendiului: 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.

„Astăzi, 22 iunie 2021, la ora 18:54, a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, din Iași. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la etajul 2, la secția ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu neaflându-se pacienți sau aparținătorii acestora. În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători. Persoanele evacuate erau internate pentru afecțiuni obișnuite pediatrice și nu se aflau în tronsonul afectat de incediu. Subliniem faptul că în zona de manifestare a incendiului nu se aflau copii sau aparținători, iar persoanele evacuate preventiv au fost relocate la o altă secție a spitalului. Nu au fost înregistrate victime”, potrivit sursei citate.

La locul intervenției s-au deplasat 28 de subofițeri care au încadrat 6 Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 2 autoscări, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale transport victime multiple, 1 cisternă, 3 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI