Un incendiu devastator a izbucnit la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Oamenii legii au fost sesizați, iar autoritățile au intervenit de urgență pentru a rezolva situația. Ce au transmis polițiștii.

Citește și: Un muncitor a ajuns în stare gravă la spital, după ce un utilaj a explodat

Oamenii au intrat în panică la Mănăstirea Sihăstria Putnei. După cât timp au reușit pompierii aflați la fața locului să stingă flăcările, dar și care sunt pagubele acestui eveniment neașteptat.

Mănăstirea Sihăstria Putnei, în flăcări

Un incendiu devastator a izbucnit la Mănăstirea Sihăstria Putnei, situată în localitatea Mitocu Bălan, distrugând trei anexe şi o chilie. Cauza tragicului eveniment a fost o lumânare neglijent lăsată nesupravegheată.

La scurt timp după izbucnirea incendiului, echipele de intervenție ale pompierilor din Târgu-Neamț au fost chemate de urgență pentru a gestiona situația. Aceștia au ajuns la fața locului cu trei autospeciale de stingere și două motopompe.

Cu atât mai mult, voluntarii din Crăcăoani au răspuns și ei apelului de ajutor, oferindu-și sprijinul în această situație critică.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: O casă a fost făcută scrum în Maramureș. Trei persoane au ajuns la spital cu atacuri de panică

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a furnizat informații despre aceste operațiuni de salvare, subliniind implicarea coordonată a diferitelor echipe pentru a gestiona eficient această situație de urgență.

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la trei anexe gospodărești şi o chilie ce aparţin Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu posibilitatea propagării şi la locuinţă şi alte anexe.

Forţele de intervenţie au acționat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Au ars chilia din lemn cu bunurile din interior, trei anexe gospodărești, 100 metri cubi de lemn de foc şi 10 metri cubi de căpriori lemn", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, potrivit Antena 3 CNN

Operațiunea de stingere a incendiului a durat mai mult de șapte ore, timp în care pompierii și voluntarii au depus eforturi considerabile pentru a controla și stinge flăcările devastatoare.

Citește și: Incendiu la motorul unui tren din Argeș. Aproximativ 60 de persoane au fost evacuate

Pe măsură ce timpul trecea, eforturile depuse au început să-și arate roadele. Incendiul a fost treptat sub control, iar riscul de propagare a fost diminuat semnificativ. Pompierii și voluntarii nu au renunțat până nu au stins incendiul.

Citește și: Un incendiu a izbucnit în una dintre cele mai vechi mânăstiri din ţară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si