Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit, marţi seară, în parcul IOR din Capitală, cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi. Pompierii intervin cu patru autospeciale de stingere.

Citește și: Incendiile din Grecia, august 2023. Unde sunt focarele active

ISU București anunțat în jurul orei 22.30 că incendiul s-a produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aproximativ 4000 mp.

Se acționează cu 4 autospeciale de stingere, iar incendiul este localizat.

Potrivit primelor informații, nu sunt victime.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Locuitorii din zona Parcului IOR au postat imagini pe Facebook și spun că nu este prima oară când asemenea incendii au loc în zonele abandonate ale parcului.

Focul s-a declanșat în zona din apropierea magazinului Titan, pe o suprafață de 4.000 de mp.

Incendiu puternic în parcul IOR

Incendiu puternic în parcul IOR

[Sursa foto: Facebook / Razvan Chesaru]

Incendiu Parcul IOR din Capitală. "Este localizat"

În prezent la fața locului acționează 4 autospeciale ISU de stingere cu apă şi spumă.

”În acest moment incendiul este localizat. Nu sunt victime”, a transmis sursa citată.

Incendiu în Parcul IOR - în zona retrocedată 

[Sursa foto: Facebook / Catalin Tenita]

Viceprimarul Sectorului 3: „Sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală”

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, a spus că în zona retrocedată a parcului IOR au avut loc 20 de incendii în ultimii doi ani

„Au fost 13 incendii în 2023 şi 7 incendii în 2022.

Se vede clar că sunt incendii provocate intenţionat. Nu se întâmplă nicăieri în lume să ai 20 de incendii în câteva luni, fix în acest perimetru destul de mic, dacă stăm să ne raportăm la mărimea întregului Parc IOR. Pe lângă aceste incendii, ştim foarte bine că întâi copacii au fost găuriţi, apoi stropiţi cu substanţe inflamabile şi de-abia apoi, după ce vegetaţia s-a uscat, au început să apară incendiile.

Am suspiciuni rezonabile că parcul a intrat mai puţin legal în posesia proprietarilor, la fel cum sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală şi nu un nefericit accident”, a spus oficialul USR, potrivit Agerpres.

El a menționat că reprezentanții USR au promovat un proiect, conform căruia în parcul IOR să existe un post fix al Poliției Locale. Viceprimarul îi aduce reproșuri primarului Sectorului 3 și spune că nu pune în aplicare hotărârea.

„Primarul Sectorului 3 nu pune în aplicare hotărârea Consiliului Local, unde s-a decis instalarea unui punct fix de poliţie locală şi nici cetăţenii nu pot lua legătura cu cei de la Poliţia Locală în timp real, ca să poată reclama, iar Poliţia Locală să se poată prezenta la locul respectiv. Deci au făcut tot posibilul cei din Primăria Sectorului 3 să blocheze sesizările”,

a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si