UPDATE 15:00- Raed Arafat: „Ne cerem scuze și ne bucurăm că sunt 7 morți și nu 9”

„Din păcate, am avut și 7 persoane decedate. La început s-a confirmat cifra de 9 persoane și apoi a fost actualizată.

Când raportăm date în dinamică, se întâmplă astfel de cazuri. Ca să nu se întâmple astfel de situații, ar însemna să nu comunicăm nimic până nu stăm la rece.

Au fost calculați de două ori cei doi pacienți care au decedat la Spitalul Județean și la Militar.

Ne cerem scuze și ne bucurăm că sunt 7 și nu 9.

Spitalul de infecțioase a fost supus la 2 controale ale ISU COnstanța în 2020 și feb 2021.

Au fost constatate anumite nereguli, unele care se referă la instalații electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.”,  au fost declarațiile făcute de Raed Arafat, șeful DSU, în cadrul unei conferințe de presă organizată de urgență la Constanța. 

UPDATE- Nouă oameni au murit. „De la ISU CĂLĂRAŞI se trimit în sprijin 7 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIŢA se deplasează 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple”, a mai transmis IGSU.  

Un incendiu cumplit  a fost semnalat vineri dimineaţă la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa. Există degajări mari de fum.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, vineri, că nouă pacienţi au murit în incendiului produs la Spitalul de boli infecţioase Constanţa, iar întreaga unitate medicală a fost evacuată. Incendiul s-a manifestat la Secţia ATI COVID, fiind lichidat.

„Incendiul s-a manifestat la nivelul Secţiei ATI cu pacienţi COVID.

Sunt 9 pacienţi decedaţi”, a transmis, vineri, GSU.

Sursa citată a precizat că întregul spital a fost evacuat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pompierii au anunţat că incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

„Au fost pre-alertate toate spitalele din judeţ pentru preluarea pacienţilor. Misiunea este în dinamică”, a mai transmis ISGU.

Potrivit datelor transmise de autorităţi, în spital erau 113 pacienţi internaţi, 10 fiind în Secţia ATI.

Citeste si: Moarte cumplită pentru un român. A ars de viu în propria casă

Ce au transmis autoritățile

Conform primelor informaţii, incendiul este la Secţia ATI și a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. În prezent, pacienţii sunt evacuaţi.

Citeste si: Tulcea: Mașină în flăcări, în trafic

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

Citeste si: Un nor misterios de culoare portocalie și miros de sulf a pus multe semne de întrebare locuitorilor din Ploiești

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, anunţă că Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Constanţa sunt evacuate, în eventualitatea în care pacienţii de la Boli Infecţioase trebuie relocaţi în urma incendiului. Lupu afirmă că din primele informaţii nu sunt victime.

„Spitalul Municipal este subordinea Primăriei, dar asta nu înseamnă că noi nu am activat PLanul alb la nivelul Spitalului JUdeţean, ceea ce presupune evacuarea UPU şi a Terapiei INtensive, în cazul în care este necesar transferul unor pacienţi de acolo. Sunt ambulanţele, am avut o discuţie cu comandantul ISU care se ocupă de acest incident(...) Din ce ştiu din ce am aflat, nu sunt victime şi nu sunt răniţi”, a declarat prşedintele CJ Constanţa, MIhai Lupu, la Digi 24.

Citeste si: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Focul arde la secția de terapie intensivă. Cod Roșu activat

Zece incendii la marile spitale din România în mai puțin de un an

Astfel de catastrofe s-au produs în mai multe spitale care tratează pacienții bolnavi de Covid, chiar în vârfurile valurilor epidermice, când secțiile unităților medicale sunt pline.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Reamintim astfel de tragedia de la Piatra Neamț, în urma cărei și-au pierdut viața 10 persoane din cauza unui incendiu care a cuprins secția ATI, în noiembrie anul trecut.

Totodată, în luna ianuarie, 4 pacienți au murit în urma unui incendiu care s-a produs la Institutul „Matei Balș” din Capitală. 

Un alt scenariu de groază s-a produs în luna aprilie: trei pacienți au murit în unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, după ce instalația de oxigen la care erau conectați a cedat. 

Pe 24 iulie 2021, o altă unitate medicală din Constanța, mai exact Spitalul Județean, a fost curprins de flăcări. 

„A fost un incendiu la un bloc operator, de aproximatv 40 de mp, cauza probabilă fiind scurt circuit electric la dezumidificatorul din sala de operație. În blocul operator erau patru persoane care s-au autoevacuat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Din fericire, la acel moment, în blocul operator nu se afla niciun pacient. 

Pe 25 decembrie, chiar în ziua de Crăciun, un pacient a decedat în urma unui incendiu care a avut loc la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi. 

În total, 32 de pacienți au murit din cauza incendiilor care s-au produs în spitalele românești.

VIDEO- Imaginile de la Spitalul de Infecțioase din Constanța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si