Close sidebar
Close sidebar

Incendiul de la Petromidia Navodari in care 4 persoane au fost ranite a fost stins. Doi dintre raniti vor fi adusi la Spitalul Bagdasar, ceilalti doi, la Spitalul de Arsi

O explozie a izbucnit, luni dupa masa, la rafinaria Petromidia Năvodari, care apartine grupului Rompetrol. Autoritatile au declansat planul rosu de interventie, potrivit ISU Constanta. ##VIDEO19598##

,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE 21.57: Cele patru persoane rănite în urma exploziei produse luni seară la rafinăria Petromidia vor fi aduse în Capitală, a declarat pentru News.ro secretarul de stat Raed Arafat. El a precizat că două dintre victime, în stare mai gravă, vor fi transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar celelalte două, care au arsuri mai uşoare, vor ajunge la Spitalul de Arşi.

Ministerul Sănătăţii a precizat că victimele exploziei sunt un bărbat de 35 de ani, cu arsuri gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. Acesta este stabil, intubat şi va fi transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Un alt bărbat, de 49 de ani, are arsuri gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Pacientul este stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, este intubat. Şi el va fi transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, au arsuri de gradul II-III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului.

Ei sunt stabili, respiră singuri şi nu au leziuni pe căile respiratorii. Pacienţii vor ajunge la Spitalul de Arşi din Capitală, au precizat oficiali ai Ministerului Sănătăţii.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici, a declarat pentru News.ro că la Spitalul Judeţean Constanţa a mai fost transportată şi o persoană care s-a intoxicat cu frum.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

UPDATE 20.40: Două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la Rafinăria Petromidia din Năvodari, iar deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic.

Patru persoane au fost transportate cu ambulanţe la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean Constanţa. Una dintre ele are arsuri de gradul II şi III pe circa 70 la sută din corp. urmeaza ca medicii sa decida daca il va trimite la o clinica din Capitala, informeaza Mediafax.

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă, printr-un apel la 112 s-a anunţat că patru persoane au fost rănite, suferind arsuri.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe ambulanţe se îndreaptă spre rafinărie, informeaza News.ro.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie, potrivit ISU Constanţa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI