Românii își pot cumpăra televizoare, laptopuri şi tablete prin programul Rabla pentru electrocasnice. Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în 3 decembrie la ora 10.00 începe a doua etapă de selectare a voucherelor din aplicaţia informatică dedicată Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Citeste si: Modificări la programul rabla pentru electrocasnice

UPDATE. Au fost generate 33.877 de vouchere 

Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice s-a epuizat în opt minute, iar Ministerul Mediului a anunţat că au fost generate 33.877 de vouchere.

Mai mulţi utilizatori reclamă că aplicaţia s-a blocat. "Aşteptăm de la STS explicaţiile tehnice", au afirmat reprezentanţii ministerului.

Citeste si: Veste bună despre varianta Omicron. "Ar putea grăbi sfârșitul pandemiei COVID-19"

Câți bani economisești prin programul Rabla pentru electrocasnice

Persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite:

– 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G;

– 500 de lei pentru laptopuri;

– 300 de lei pentru tablete.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Voucherele se pot genera până în 9 decembrie, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape, adică 14 milioane de lei.

Citeste si: Înscrierile la Programul Rabla pentru electrocasnice au început vineri, 19 noiembrie

Buget epuizat rapid în prima etapă a programului Rabla

În urmă cu o săptămână, bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a fost epuizat în cinci minute, după emiterea a 35.000

de vouchere, în valoare de 400 de lei fiecare.

Etapa a treia va începe în 10 decembrie, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Citeste si: Rabla pentru electrocasnice revine. Cand incep inscrierile si ce trebuie sa faci pentru a primi un voucher

Cum procedezi dacă vrei să obții un voucher

Toţi cei interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape.

În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în prima ediţie de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată deja.

"În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a explicat preşedintele AFM, Lóránd-Árpád Fulop.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

"Am introdus o condiţie mult mai riguroasă pentru folosirea voucherelor, ele sunt nominale, netransmisibile şi acest lucru este prevăzut în noul ghid astfel încât să limităm şi să eliminăm practic traficul sau vânzarea acestor vouchere după rezervare", a precizat fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna.

Conform AFM, pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi. De asemenea, pentru maşinile de spălat vase, precum şi pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

O altă noutate a acestei sesiuni este introducerea a două noi clase energetice pentru televizoare, astfel că în ediţia aceasta se vor putea achiziţiona televizoare având cel puţin noua clasă energetică G.

Listele cu beneficiarii aprobaţi vor fi publicate pe site-ul AFM, la secţiunea dedicată programului. De asemenea, valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si