Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus. Surse autorizate au anunțat că școlile se vor închide de marți, 10 martie 2020, până după Paște, conform digi24.ro. 

În acest an, Paștele pică pe data de 19 aprilie. Așadar, elevii ar urma să stea acasă aproape o lună jumate.

“La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a declarat luni dimineaţă ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Antena 3, conform Edupedu.ro.

Ministrul a declarat că nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticaţi cu Coronavirus, iar doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimişi de la spital acasă, a precizat Anisie.

Astăzi, la ora 16:00, urmează să se ia o decizie privind închiderea școlilor din București.

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus. Gabriela Firea susține suspendarea cursurilor în școlile din București

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat luni măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus- suspendarea activităţii teatrelor şi a altor instituţii de spectacol- şi avertizează că va merge până la demiterea managerilor care nu respectă cu stricteţe măsurile.

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus.  Gabriela Firea s-a pronunţat în favoarea suspendării temporare a cursurilor în şcoli şi grădiniţe.

inchiderea scolilor martie 2020 coronavirus
inchiderea scolilor martie 2020 coronavirus

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Totodată, Firea a spus că, dacă se vor închide şcolile şi grădiniţele, nu este recomandat ca părinţii să îi ducă pe copii la locurile de joacă şi sălile de cinema din mall-uri.

Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat că toţi primarii de sectoare sunt de acord cu închiderea temporară a cursurilor.

Ce spune ministrul de Interne?

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat în conferința de presă de dumincă noaptea, de la sediul ministerului, că în ședința de luni a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență va fi analizată suspendarea cursurilor în școli.

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus.  „Vizavi de suspendarea cursurilor școlii, acest lucru va fi analizat în ședința de mâine (n.r luni). Cu privire la școli, ca să fiu mai exact. Așa cum știți este decisă o măsură împreună cu doamna ministru (n.r ministrul Educației, Monica Anisie) și cu toți colegii din Comitetul Național, în prezent, dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate la toată școala. Dumneavoastră m-ați întrebat la școli în general, la plural, și v-am spus ca să se știe că acest lucru îl discutăm mâine (n.r. luni). Dar să știe părinții, că dacă un singur caz apare într-o școală (…) să știe și directorii, se suspendă cursurile la întreaga școală”, a afirmat Marcel Vela.

inchiderea scolilor martie 2020 coronavirus
inchiderea scolilor martie 2020 coronavirus

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus. Procedura de suspendare a cursurilor

Duminică la prânz Raed Arafat a anunțat Procedura privind criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ, în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19.

Citeste si: Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus. Firea pledează pentru închiderea școlilor din București

Primarul general al Capitalei vrea închiderea şcolilor. Ar fi un element de precauţie suplimentară, spune Gabriela Firea. Posibilitatea închiderii școlilor, în contextul epidemiei de coronavirus, va fi discutată în cadrul unei noi reuniuni a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, luni, de la ora 16.00.

”(...) Aş pleda pentru închiderea şcolilor. Ca primar general sunt obligată să nu mă suprapun cu decizii locale peste deciziile luate la nivel naţional. Inima îmi spune că ar fi un element de precauţie suplimentară. Mai bine să luăm măsuri care poate, la un moment dat, sunt considerate exagerate decât să fim puşi în situaţia în care să nu fim pregătiţi, poate, pentru un val mai mare de îmbolnăviri" a declarat aceasta aseară, la Antena 3.

Citeste si: România suspendă zborurile către Italia din cauza coronavirusului

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus.  Pentru închiderea școlilor, ca măsură preventivă, a pledat și Traian Băsescu.

”Încă sunt cazuri izolate, dar după părerea mea va fi o epidemie. M-aş bucura să nu am dreptate. Dacă ar fi în puterea mea aş suspenda orice activitate în şcoli şi universităţi pentru două săptămâni”, a declarat fostul președinte, la B1TV.

În România au fost confirmate, până acum, 15 infecții cu coronavirus. Cinci dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile, scrie digi24.ro.

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi afirmă că autorităţile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea şcolilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situaţii de criză, ci permanent.

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus.  ”Infecţia cu Coronavirus reprezintă o reală urgenţă naţională care trebuie gestionată cu responsabilitate de către Guvernul României, pentru a preveni instaurarea pandemiei pe teritoriul ţării noastre. Având în vedere faptul că elevii îşi petrec până la 7 ore zilnic la şcoală, se impune suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată ţinând cont de faptul că şcolile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare şi nici de o cultură a siguranţei pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, afirmă elevii.

Citeste si: Gabriela Firea, după apariţia a două cazuri de coronavirus în Bucureşti: Aş pleda pentru închiderea şcolilor

inchiderea scolilor martie 2020 coronavirus
inchiderea scolilor martie 2020 coronavirus

Citeste si: Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Ei amintesc că, în ultimele două săptămânii, au fost înregistrate cazuri de Coronavirus în unităţile de învăţământ preuniversitar din România, iar dacă s-ar decide asupra suspendării cursurilor doar după confirmarea virusului, ”această măsură ar denota iresponsabilitate din partea decidenţilor din domeniul educaţiei”.

Dotarea școlilor cu materiale igienico-sanitare

De asemenea, afirmă că autorităţile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea şcolilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situaţii de criză, ci permanent, în vederea protejării tuturor elevilor din România.

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus.  ”Mai mult decât atât, este regretabil faptul că această măsură se regăseşte pe agenda decidenţilor atât de târziu, având în vedere faptul că epidemia de Coronavirus este un subiect discutat pe agenda globală încă din luna ianuarie a acestui an. Siguranţa elevilor trebuie prioritizată, iar Consiliul Naţional al Elevilor susţine digitalizarea procesului educaţional prin metode de tipul cursurilor desfăşurate virtual, în absenţa oricărui pericol. În comunităţile şcolare din întreaga ţară se resimte nesiguranţă şi lipsă de încredere, fapt care ne determină să credem că această criză naţională nu este propice unui mediu sigur de învăţare şi dezvoltare, care ar trebui centrat pe nevoile elevilor din România”, subliniază reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Citeste si: Se pot închide școlile timp de două săptămâni. Este absolut necesară măsura?

”Reprezentanţii elevilor din România nu sunt specialişti în problematici ce ţin de securitatea naţională, însă, având în vedere răspândirea Coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situaţia de faţă. Trebuie să recunoaştem: şcolile din România, în care nu avem hârtie şi săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face faţă acestei situaţii tensionate. Este necesară o gestionare eficientă a situaţiei de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetăţenilor”, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus. Ministrul Educaţiei: Nu am luat în calcul suspendarea sau închiderea unităţilor de învăţământ sau a universităţilor

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, afirmat, duminică, 8 martie, că autorităţile nu au luat în calcul, până în prezent, ideea închiderii unităţilor şcolare şi a celor de învăţământ superior şi face un apel la autorităţile locale să doteze şcolile cu săpun şi dezinfectant.

„Nu am luat în calcul suspendarea sau închiderea unităţilor de învăţământ sau a universităţilor pentru că în afara cazurilor de la Timişoara nu avem niciun alt caz confirmat” a declarat Monica Anisie duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus.  Aceasta a precizat că trei elevi din Timiş şi un elev din Hunedoara au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19.

Recuperearea cursurilor

În ceea ce priveşte modul în care ar urma să fie recuperate cursurile care au fost suspendate, ministrul Educaţiei Naţionale a precizat că va avea discuţii cu specialiştii din Ministerul Educaţiei dar şi cu reprezentanţii unor ONG-uri pentru a stabili modul în care elevii ar urma să recupereze.
„Dacă vom avea foarte multe cazuri, o să găsim o soluţie de realizare şi a cursurilor în sistem online, dar la momentul acesta nu avem decât patru cazuri confirmate – 3 elevi din Timiş şi unu din Hunedoara. Sunt convinsă că lucrurile se vor stabiliza la Timiş având în vedere că unitatea de învăţământ a fost închisă şi sper că se vor relua cursurile în curând” a mai spus Monica Anisie.

inchiderea scolilor martie 2020 coronavirus
inchiderea scolilor martie 2020 coronavirus

Citeste si: Alte două cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate în România

Acesta a precizat că s-a elaborat o procedură împreună cu Ministerul Sănătăţii, conform căreia în cazuri de confirmare a prezenţei unor bolnavi Inspectoratele Şcolare şi Direcţiile de Sănătate Publică judeţene pot dispune suspendări de cursuri.

Închiderea școlilor martie 2020 coronavirus.  „Aş face un apel la calm, pentru că nu este cazul deocamdată, să ne alarmăm. Fac un apel a autorităţile publice locale să trateze cu atenţie şcolile, doteze cu săpun, cu dezinfectant, cu tot ceea ce trebuie pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire” a mai spus Ministrul Educaţiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si