Potrivit jurnaliștilor de la  Daily Mail, românca în vârstă de 26 de ani, originară din București, s-a mutat în orașul Leeds, comitatul West Yorkshire, în anul 2015. Georgiana a ajuns aici pentru a-și finaliza studiile de licență și master în criminologie, iar mai apoi să înceapă să-și caute un loc de muncă în Marea Britanie.

Tânăra a mărturisit că a aplicat pentru mai mult de 100 de locuri de muncă, doar că, din nefericire a primit doar oferte în depozite și retail.

Asta se întâmpla în timp ce colegii ei de facultate, toți britanici, au accesat joburi în concordanță cu studiile lor.

Mai apoi, românca a hotărât să aplice pentru 40 de posturi folosind două CV-uri și aplicații identice, în timp ce și-a schimbat numele într-unul „tradițional britanic”: Sarah C.

Citește și: Descoperire macabră într-o dubă! Un adolescent, aproape mort, a fost găsit într-un sicriu

Georgiana susține că „nu a fost surprinsă” să primească răspunsuri de la 11 companii care i-au oferit interviurile cu numele de „Sarah”, în timp ce aplicațiile ei identice cu numele real au fost lăsate deoparte.

Aceasta este de părere că cererile sub numele ei românesc nici nu au fost citite de angajatori. După ani de muncă în depozite și retail, Georgiana a fost încântată să obțină în sfârșit un job ca analist de fraudă în luna martie a anului 2022.

Mai mult, aceasta susține că se simte încrezătoare pentru a vorbi despre experiența ei „sfâșietoare”  carea a durat trei ani, totul venind din teama că oamenii ar sfătui-o „să se întoarcă în propria ei țară”.

Georgiana susține că a fost discriminata din cauza numelui

„Am avut sentimentul că nu contează ce fac, oricum nu voi fi niciodată suficient de bună din cauza numelui meu.

Nu am cuvinte să descriu cum m-am simțit. Mi-a afectat grav sănătatea psihică!”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Românca în vârstă de 26 de ani a dezvăluit că a ținut povestea secretă ani de zile pentru că i-a fost teamă că va primi comentarii de ură precum „întoarce-te în țara ta” sau „ești aici doar pentru a cere beneficii”. În realitate, Georgiana nu a primit niciun beneficiu și nu a fost nici măcar eligibilă pentru a i se acorda un împrumut de întreținere.

Citește și: Adevărul despre Nicola Bulley, mămica dispărută când își plimba câinele, dezvăluit de poliție. "A fost umilită"

„Este o problemă uriașă. Chiar m-a făcut să realizez că problema principală era numele meu, și nu de aplicația mea și de calificările mele. E clar că nici măcar nu s-au uitat la cererea cu numele meu, pentru că ar fi observat cu siguranță că era același CV”, a fost explicația dată de Georgiana.

Ea a povestit că înainte de a se muta la Leeds, a fost stagiară la un ziar local din țara natală. După ce s-a mutat în Marea Britanie, timp de ani de zile nu a primit nicio ofertă de muncă în afară de muncitoare în depozite.

A observat că, potrivit statisticilor, acelea sunt locuri de muncă specifice Europei de Est.

Citește și: Moarte învăluită în mister în Capitală. Un bărbat a fost găsit fără suflare pe stradă în Ferentari

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Georgiana a recunoscut, însă, că nu era prea stresată atunci, deoarece tocmai venise în Anglia și nu cunoștea prea bine limba. Studentă fiind, a făcut ceva voluntariat timp de un an și a lucrat în depozit. Apoi, după ce a aplicat la alte 100 de locuri de muncă, a reușit să se angajeze ca asistent de vânzări. A început o nouă muncă în domeniul vânzării cu amănuntul.

„Am plâns în ziua aceea. Eram atât de fericită pentru că puteam, în sfârșit, să ies din depozit. După ce mi-am luat diploma, am aplicat din nou pentru 100 de locuri de muncă, cele mai multe dintre ele legate de criminologie, dar și de servicii pentru clienți precum bănci, call-center și introducere de date.

Îmi amintesc că am căutat și am văzut absolvenți englezi de criminologie obținând locuri de muncă adecvate în timp ce nu am primit măcar un interviu. Acesta a fost momentul în care mi-am dat seama că numele meu ar putea fi problema”, a încheiat românca în vârstă de 26 de ani.

Citește și: Mady Gio, românca vedetă în Italia, s-a mutat în Elveția. De ce a ales să-și mute averea în altă țară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si