Potrivit jurnaliștilor de la  fox10phoenix.com, polițiștii americani au intervenit în urma unui apel în care reclamanta denunța un atac armat, care a avut loc luni, 3 aprilie 2023, puțin înainte de ora locală 17:00, lângă intersecția Hunt Highway și Cooper Road din orașul Chandler, Arizona.

Citește și: O româncă a fost ucisă în Irlanda. Criminalul este căutat de autorități

La fașa locului, oamenii legii l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 58 de ani care fusese împușcat de mai multe ori. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața lui Matthew, fiind nevoiți să declare decesul. Datorită bărbatului, soția sa a scăpat nevătămată, ea fiind cea care a sunat după ajutor.

Matthew s-a stins din viață apărându-și soția

Femeia a povestit că soțul ei o împinsese cu capul în jos pentru a-i salva viața, în timp ce el a fost împușcat de vecinul teribilist „de mai multe ori”.

„Se afla în vehiculul său împreună cu soția și mergea să-și verifice corespondența când a fost înfruntat de suspect, care a deschis focul asupra lor”, au declarat oamenii legii care au ajuns la locul tragediei.

Citește și: VIDEO- O furtună de gheață a luat viața a două persoane în Canada. Peste un milion de oameni au rămas fără electricitate

Soția lui Matthew a declarat că l-a văzut pe vecinul ei în vârstă de 31 de ani cum a luat o pușcă dintr-un camion care era parcat pe stradă și a deschis focul asupra lor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Soțul și-a împins soția cu capul în jos, spunându-i să coboare, deoarece vehiculul lor era ținta a numeroase focuri de armă”, se precizează în documentele prezentate în fața instanței.

Ofițerii l-au arestat pe Channing Vanderbilt, sub acuzațiile de omor și agresiune armată.

În urma cercetărilor, oamenii legii au confirmat că o pușcă a fost găsită în același camion în care soția victimei l-a văzut pe tânărul în vârstă de 31 de ani înainte de împușcături.

Criminalul a mințit că aduna „suveniruri” de la fața locului

Câteva tuburi goale rămase în urma focurilor de armă și cheile camionului au fost găsite în posesia criminalului în momentul când a fost arestat. Polițiștii spun că tuburile erau similare cu cele găsite la locul crimei.

Suspectul, care este vecin cu victima, a rămas la fața locului și „se comporta ca un trecător” în momentul în care au sosit polițiștii.

Citește și: Daniel a murit după un joc amoros cu trei femei. A fost găsit legat de membre

Bărbatul le-a mărturisit polițiștilor că a ridicat tuburile goale de la fața locului „ca suveniruri”, dar a negat orice acuzație care i s-a adus. „Vanderbilt a spus că nu deține arme și a crezut că cineva le-a pus în camion fără știrea lui”, se precizează în documentele instanței.

Tânărul în vârstă de 31 de ani se confruntă în aceste momente cu acuzații de crimă de gradul I, agresiune în formă gravă, punere în pericol a membrilor comunității și descărcarea unei arme de foc.

Vecinii sunt înspăimântați de ceea ce s-a întâmplat pe strada lor

Paul Adams, unul dintre vecinii cuplului, retrăiește și acum momentul terifiant când a văzut atacul sângeros.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Donald Trump a fost arestat în New York. Fostul președinte ale Statelor Unite a pledat nevinovat

„Tocmai intrasem pe alee și mă îndreptam spre ușă când am auzit împușcăturile, am numărat vreo șase sau șapte focuri. Nu există niciun motiv să tragi în cineva care nici măcar nu ți-a spus nimic”, a detaliat Paul.

Oamenii legii au declarat că anterior răspunsese la un raport potrivit căruia cineva a împușcat un zid de cărămidă în apropiere. Ei investighează pentru a determina dacă evenimentele sunt legate între ele. Chandler este un oraș cu 280.000 de locuitori, situat la aproximativ 20 de mile sud-est de Phoenix.

Citește și: Marius a avut parte de un sfârșit cumplit: „De azi înainte te vom căuta doar în inimile noastre. Odihnește-te în pace, tati!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si