Ajunsă la vârsta de 90 de ani, Imelda Starnini s-a hotărât să studieze din nou zi și noapte pentru a-și împlini visul de o viață, acela de a deveni învățătoare, măcar „pe hârtie”.

Citește și: Un tânăr cioban a ajuns viral pe internet. El se filmează alături de cele 100 de capre

Mai mult, femeia în vârstă de 90 de ani mărturisește că ar putea să-și continue studiile: „După bacalaureat o diplomă universitară? De ce nu?”.

Imelda visează să ajungă învățătoare

Miercuri dimineață, pe data de 21 iunie 2023, la puțin timp după ora 8:00, Imelda s-a așezat la o bancă pentru a susține proba scrisă la italiană, în cadrul examenului de bacalaureat de anul acesta.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Fără sacrificiu nu se obține nimic în viață și la această vârstă am decis să intru din nou în joc și să înfrunt acest examen, un obiectiv pe care l-am urmărit mereu, dar pe care l-am ratat din diverse motive, familiale și profesionale”, a explicat eleva în vârstă de 90 de ani.

Citește și: Alexandru și-a încheiat socotelile cu viața în închisoare. Românul a ajuns în spatele gratiilor după ce și-a ucis cu sânge rece soția

„Sunt aici și datorită ajutorului familiei mele. Încep seria de probe care, sper, mă vor duce să obțin diploma de bacalaureat. Îi îmbrățișez pe toți acești minunați tineri care astăzi, alături de mine, sunt gata să înfrunte obstacolele examenelor: studiul, cunoștințele și dorința de a acumula noi cunoștințe nu au vârstă și eu sunt dovada. Trebuie să crezi în ceea ce își dorești, așa m-au învățat părinții mei.
Înainte, băieți, că nu mai e loc de glumă!”
, a mai povestit aceasta adresându-se celorlalți candidați.

Imelda Starnini ne inspiră prin pasiunea sa pentru cunoaștere, perseverența și voința exemplare. La impresionanta vârstă de 90 de ani, ea ne arată că setea de învățare și dorința de a acumula noi cunoștințe nu cunosc limite de timp și că nu există niciodată un moment prea târziu pentru a ne urma visurile.

Citește și: Povestea emoţionantă a lui Daniel, românul care s-a luptat cu cancerul în Italia: „După prima operație, timp de trei ani nu am putut face nimic”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si