Close sidebar
Close sidebar

Incredibil! O româncă a sunat de peste 11.000 la 112, într-un singur an: „Nu stau la povești”

O femeie din Brăila a apelat în anul 2022 numărul unic de urgență 112 de aproximativ 11.000 de ori, fără să aibă vreodată un motiv real. Și se pare că acesta nu este un caz singular. Peste 4 milioane de apeluri nejustificate s-au înregistrat anul trecut la numărul destinat urgențelor. Mulți dintre apelanți au sunat pentru că se plictiseau, pentru că li se părea amuzant, sau aveau de raportat infracțiuni închipuite.

Alexandra Costea,

Incredibil! O româncă a sunat de peste 11.000 la 112, într-un singur an: „Nu stau la povești”

[Sursa foto: colaj istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Reporter: Înțeleg că în 2022 ați sunat de 11.000 de ori.

Femeie: Probabil!

Reporter: Practic, de vreo 30 de ori pe zi.

Femeie: Da, cam așa ceva, da.

Reporter: Așa de mult sunați?

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Femeie: Da, da, da!

Citește și: VIDEO: Un urs a creat panică pe străzile din Sibiu. A fost emis mesaj RO-Alert

Potrivit jurnaliștilor de la Digi24,  femeia a apelat în fiecare zi, în anul 2022, cel puțin o dată pe oră, numărul unic de urgență 112. Românca susține că se află în conflict cu mai mulți vecini din bloc și speră ca polițiștii să-i facă dreptate.

Apelurile care s-au dovedit a fi nejustificate i-au adus brăilencei o amendă în valoare de 2.000 de lei, doar că asta se pare că nu a oprit-o.

Discuția pe care a avut-o femeia cu un jurnalist

Aurelia Sandu, românca care a sunat de peste 11.000 de ori la 112, susține că vecinii o terorizează, acesta fiind motivul pentru care a cerut ajutorul polițiștilor și echipajelor de ambulanță de aproximativ 30 de ori pe zi.

Citește și: Incediu la o hală care prelucrează lemnul. Două utilaje au ars, iar 200 de metri pătrați din acoperiș s-au făcut scrum

„Mi-au bătut și în ușă. Am sunat, în special, ca să anunț poliția, să-și ia măsurile care trebuie legat de persoanele astea. Am chemat și salvarea, pentru că mi se făcea rău”, a declarat Aurelia Sandu, pensionară, pentru sursa citată.

Chestionată de reporter când a fost ultima oară când a apelat la numărul de urgență, femeia a răspuns: „Ieri, parcă. Ieri. Eu sunt scurtă, nu stau la povești. Am bătut recordul”.

Operatorii STS au răspuns la peste 10 milioane de apeluri

„La nivelul IPJ Brăila, în anul 2022 au fost aplicate un număr de 1.113 sancțiuni contravenționale”, a transmis Elena Ostache, purtător de cuvânt IPJ Brăila.

Citește și: Gestul inedit al unei femei care a ales să ia masa cu un om nevoiaș la un fast-food. S-au trezit cu paza lângă ei

De asemenea, tot în decursul anului trecut, o persoană din Vrancea a sunat la numărul unic de urgență 112 de peste 5.000 de ori doar ca să le aducă injurii operatorilor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale. În 2022, operatorii STS au răspuns la peste 10 milioane de apeluri, iar aproape jumătate dintre ele au fost pentru cazuri care nu erau urgente.

Citește și: Un băiat de 12 ani a fost scos în viață de sub dărâmăturile din Turcia

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI