Close sidebar
Close sidebar

VIDEO: Incredibil. Un pachet de unt a ajuns să coste cât un kilogram de carne de pui

Scumpirile în lanț din ultima perioadă ne fac să renunțăm la tot mai multe alimente de bază. Lactatele au ajuns să coste mai mult decât carnea, iar prețurile sunt în continuă creștere. Un pachet de unt costă mai mult decât un kilogram de pui, iar telemeaua de oaie a ajuns aliment de lux.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În magazinele de lactate din piețe, clienții sunt din ce în ce mai puțini. Speriați de prețurile mari, oamenii fie au renunțat să mai cumpere brânzeturi și lapte, fie cumpără mai puțin decât înainte. Telemeaua de oaie s-a scumpit cel mai mult: pentru un kilogram, putem plăti și 50 de lei.

Untul s-a scumpit foarte mult

Cu aceeași sumă, clienții pot cumpăra un kilogram de carne de porc. Și untul devine, ușor-ușor, un aliment pe care nu mulți și-l mai permit. În marile magazine, pentru 250 de grame de unt cu 82% grăsime, putem scoate din buzunare chiar și 27 de lei.

"Untul s-a scumpit foarte mult, asa treptat si nu numai untul.. toate in general. Mai scumpe decat carnea de pui sau porc. Da, lactatele sunt foarte scumpe si toate s-au scumpit."

Citeste si: Trei rețete simple cu ouă pentru un mic dejun delicios și copios

Un pachet de unt a ajuns să coste mai mult și decât un kilogram de carne de pui.

Pensionarii sunt cei mai afectați de scumpirile fără sfârșit.

"Un kilogram de pui 12,99 de lei sau 19,89 de lei."

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Cele mai mari scumpiri din ultimul an. Rata inflației face un pas timid înapoi

"Ce e mai ieftin calitativ e slab, ce e bun calitativ e foarte scump."

"Să știți că sunt pensionari care în fiecare zi mănâncă o cană de ceai și o bucată de pâine dacă o au...la prețurile de care se discută astăzi."

Brânzeturile se vor scumpi

Bunicii pleacă din piețe cu sacoșele goale, pentru că au ajuns să își permită tot mai puține alimente.

Citeste si: Reţetă lasagna cu carne tocată şi sos bechamel: Este pur şi simplu delicioasă

"Cumpărăm mai puțin. Cel puțin pensionarii, cei care lucreaza poate au venituri mai mari și te mai încadrezi, dar e greu."

Iar scumpirile sunt departe de a lua sfârșit. Majorarea prețurilor la lactate va aduce creșteri pentru toate brânzeturile.

Citeste si: Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!

Specialiștii avertizează că un kilogram de cașcaval sau brânză maturată va ajunge să coste și 100 de lei la sfârșitul acestui an.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI