În anul 2024, India va lansa misiunea Gaganyaan, care prevede trimiterea unui echipaj uman în spațiu.

Înainte de lansarea oficială a misiunii, India a depășit cu brio primul test de verificare a acesteia.

Primul test al misiunii Gaganyaan, un real succes

Misiunea Gaganyaan urmează a fi lansată în anul 2024. Prin această misiune, India va trimite în spațiu un echipaj uman.

În urmă cu puțin timp, primul test de verificare a misiunii a îndeplinit așteptările. Testul de probă a prevăzut verificarea sistemului de evacuare pe care echipajul uman care va ajunge în spațiu trebuie să îl utilizeze în situații de urgență.

"Suntem foarte fericiţi să anunţăm succesul misiunii. Obiectivul a fost acela de a verifica sistemul de evacuare a echipajului. Vehiculul a depăşit uşor viteza sunetului înainte de a iniţia sistemul", a declarat S.Somanath, şeful Organizaţiei Indiene de Cercetare Spaţială (ISRO), după încheierea testului, potrivit unei citări agerpres.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Procesul de testare a confirmat că prin misiunea Gaganyaan, India este pregătită să trimită în spațiu un echipaj uman.

Citește și: VIDEO. Vladimir Putin, întâlnire de gradul zero cu președintele Chinei, Xi Jinping. Noi detalii în alianța anti-Occident

Misiunea Gaganyaan

Misiunea Gaganyaan

[Sursa foto: istockphotos]

Testul de verificare a demonstrat astronauții vor fi în siguranță în cazul unei situații de urgență. Testul a presupus ejectarea capsulei în care vor călători astronauții în viitor.

Astfel, sonda s-a ridicat timp de două minute, propulsată de două rachete mari, iar capsula a ejectată, ajungând deasupra mării, într-o coborâre lentă și în siguranță, care a durat aproximativ opt minute.

Misiunea Gaganyaan trimite în spațiu un echipaj uman

Misiunea Gaganyaan va reprezenta reușita Indiei de a trimite în spațiu un echipaj uman. Potrivit presei indiene, trei oameni vor fi propulsați în spațiu, pe o orbită de 400 de km, timp de trei luni, în anul 2024.

Celebrei misiuni Gaganyaan i s-a atribuit impresionantul buget de 1,08 miliarde de dolari.

Misiunea Gaganyaan este prima pe lista misiunilor spațiale plănuite de India. Narendra Modi, premierul Indiei, a spus că până în anul 2035 vor construi o stație spațială. În anul 2040, India și-a propus să trimită un om pe Lună.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si