Un nou virus de origine animală de tip Henipavirus a fost depistat la 35 de persoane din două provincii, în China. Cazurile descoperite nu sunt grave. Ele au fost depistate în Shandong (estul Chinei) şi Henan (centrul Chinei).

Citeste si: De ce este îngrijorător botulismul la copii. Cum se manifestă boala la adulți

Pentru acest virus nu există vaccinuri sau tratamente, iar probele au fost prelevate din gâtul pacienților.

Simptomele asociate acestui virus sunt oboseală, febră, tuse, lipsa poftei de mâncare, greață, dureri de cap și dureri musculare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuței

26 de pacienți din cei 35 prezintă simptome specifice 

26 din cei 35 de pacienți prezintă aceste simptome, la care se mai adaugă iritabilitate și stări de vomă.
Henipavirusul este una dintre principalele cauze emergente ale saltului bolilor de la animale la oameni. Unul dintre factorii de transmitere sunt liliecii si fructele.

Citeste si: Un bărbat de 45 de ani din Peru, infectat cu variola maimuței, a decedat

''Coronavirusul nu va fi ultima boală contagioasă care să provoace o pandemie, întrucât noi boli vor avea un impact tot mai mare în viaţa omului'', a declarat directorul adjunct al departamentului de boli infecţioase al spitalului Huashan.

Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuței

Italia a anunțat luni că va desfășura o campanie de vaccinare împotriva variolei maimuței, din cauza numărului mare de infectări.

Ministerul Sănătății din Italia a raportat 545 de cazuri de variola maimuței la nivel național, iar Italia se îngrijoreză din cauza numărului mare de infectări. Primele doze de vaccin  vor fi administrate la spitalul Spallanzani din Roma, unitatea spitalicească spunând că 200 de persoane vor fi vaccinate începând de luni, precum și alte 600 care sunt în așteptare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si