Infernala „Inchisoare a Tacerii“ de la Râmnicu Sarat, iadul in care detinutii erau supusi celui mai crunt regim de exterminare
Jurnalistii Adevarul au realizat un reportaj despre Inchisoarea Tacerii, una dintre cele mai inspaimantatoare penitenciare, aflata in Ramnicu Sarat.
„Pe harta româneasca a locurilor de martiraj cred ca Râmnicu Sarat se situeaza pe primul loc”, spunea Corneliu Coposu despre temnita in care si-a pierdut cinci ani din viata.
Regimul dur de detentie avea ca finalitate exterminarea, prin tortura pihica, prin privarea de libertate, hrana si medicamente. intr-una dintre celule a decedat liderul taranist Ion Mihalache. Situata la marginea orasului Râmnicu Sarat, inconjurata de garduri din caramida, precum o fortificatie, ”inchisoarea Tacerii”, asa cum mai este cunoscuta temnita din Râmnicu Sarat, judetul Buzau, a functionat timp de 62 de ani, intre anii 1901 si 1963.
De la infiintarea sa in anul 1901, pâna in 1938, puscaria râmniceana a fost locul in care au fost inchisi detinuti de drept comun, iar ulterior, in timpul regelui Carol al II-lea, primii
detinuti politici, membri ai Miscarii Legionare. in perioada comunismului, aici au fost incarcerati reprezentanti ai gruparilor politice, clerici greco-catolici si romano-catolici, precum si alti indezirabili. Acestia erau considerati "dusmani de clasa", "banditi" si "contrarevolutionari", pentru care nu era permisa "nicio ngaduinta, niciun fel de slabiciune omeneasca pentru acesti infractori, care la timpul lor, nu au facut decât sa imprastie suferinta in sânul poporului muncitor".
Citeste materialul integral pe Adevarul.
„Pe harta româneasca a locurilor de martiraj cred ca Râmnicu Sarat se situeaza pe primul loc”, spunea Corneliu Coposu despre temnita in care si-a pierdut cinci ani din viata. Regimul dur de detentie avea ca finalitate exterminarea, prin tortura psihica, prin privarea de libertate, hrana si medicamente. intr-una dintre celule a decedat liderul taranist Ion Mihalache.
Situata la marginea orasului Râmnicu Sarat, inconjurata de garduri din caramida, precum o fortificatie, ”inchisoarea Tacerii”, asa cum mai este cunoscuta temnita din Râmnicu Sarat, judetul Buzau, a functionat timp de 62 de ani, intre anii 1901 si 1963.
De la infiintarea sa in anul 1901, pâna in 1938, puscaria râmniceana a fost locul in care au fost inchisi detinuti de drept comun, iar ulterior, in timpul regelui Carol al II-lea, primii detinuti politici, membri ai Miscarii Legionare.
Citeste si: Cod galben de ploi, ninsori, polei și vânt puternic, în 8 județe din România! Atenționarea intră în vigoare din această seară- kanald.ro
Citeste si: Ea este Beatrice, polițista de 23 de ani moartă în accidentul cumplit din Botoșani. Inconștiența unui șofer teribilist a ucis-o- wowbiz.ro
Citeste si: Șefa partidului lui Călin Georgescu, reacție violentă în fața jurnaliștilor, în prima zi în Parlament- antena3.ro
In perioada comunismului, aici au fost incarcerati reprezentanti ai gruparilor politice, clerici greco-catolici si romano-catolici, precum si alti indezirabili. Acestia erau considerati "dusmani de clasa", "banditi" si "contrarevolutionari", pentru care nu era permisa "nicio ngaduinta, niciun fel de slabiciune omeneasca pentru acesti infractori, care la timpul lor, nu au facut decât sa imprastie suferinta in sânul poporului muncitor".
Citeste materialul integral pe Adevarul.