Close sidebar
Close sidebar

Se îngheață sau nu anul școlar 2020? Anunțul făcut de ministrul Educației

Înghețarea anului școlar 2020. Monica Anisie, ministrul Educației, a afirmat că anul școlar nu va fi înghețat. Ce strategie are pentru elevi?

A.M.S.,

Inghetarea anului scolar

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Înghețarea anului școlar 2020.  “Nu se îngheață anul școlar”, a declarat, pentru Edupedu.ro, ministrul Educației, Monica Anisie. Oficialul a precizat că specialiștii din Minister discută zilele acestea strategia de urmat, după ieșirea din epidemia de coronavirus, dar că “nu se pune problema înghețării anului școlar”.

Înghețarea anului școlar 2020. Școlile rămân închise

Declarația ministrului Educației vine la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a declarat starea de urgență în România și a anunțat că școlile vor fi închise, iar activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă.

Citeste si: Anisie: Şcolile vor rămâne închise în perioada de stare de urgenţă

Inghetarea anului scolar

Înghețarea anului școlar 2020. ”Îndemn la calm și responsabilitate”

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat în această dimineață că “nu se îngheață anul școlar. Îndemn la calm și la repsonsabilitate.

La momentul acesta, după ce vom ieși din perioada aceasta de stare de urgență, vom analiza care sunt măsurile cele mai bune care să vină în sprijinul elevilor și studenților. Dar nu se pune problema înghețării anului școlar“.

Școlile vor fi închise până după Paște

Duminică, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că “până după Paște școlile sunt închise”.

În prima propunere a Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, suspendarea cursurilor trebuia să intre în vigoare pe 10 martie și să dureze până pe 21 aprilie.

Perioada adoptată de Comitetul Pentru Situații de Urgență, la care au participat atât premierul, cât și ministrul Educației, a fost 11 martie – 22 martie.

Citeste si: România, în stare de urgenţă: TOTUL despre măsurile care se aplică de azi. Ce avem și ce nu mai avem voie să facem?

Inghetarea anului scolar

Înghețarea anului școlar 2020. Structura anului școlar 2019-2020, Semestrul al II-lea (20 săptămâni)

  • Vacanţa de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marți, 21 aprilie 2020
  • Cursuri: Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
  • Vacanţa de vară: Sâmbătă, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care încep cursurile anului școlar 2020-2021

Vacanţele elevilor sunt următoarele:

  • vacanţa de primăvară 2020 începe de pe 4 aprilie şi ţine până pe 21 aprilie 2020;
  • vacanţa de vară 2020 începe pe 13 iunie şi încă nu se ştie data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Citeste si: Se închid sau nu instituțiile publice? Ministrul Muncii face lumină

Inghetarea anului scolar

Citeste si: Care este noua formulă de calcul a pensiilor 2025: Majorarea pensiilor ar urma să se facă abia din toamnă- kanald.ro

Citeste si: Violeta Bănică, declarație ȘOC despre mama sa, în direct: „În ultimul timp e foarte obraznică. Te rog frumos să te oprești”- wowbiz.ro

Citeste si: O Biblie în care au fost ascunși bani a fost singurul obiect salvat dintr-un incendiu care a distrus complet o clădire, în Suceava - antena3.ro

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menționate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Înghețarea anului școlar 2020. Școala altfel

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Citeste si: Profesorii se revoltă. Coronavirusul produce primul conflict major

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri.

Citeste si: Procesul de divorț dintre Alina Sorescu și fostul soț a ajuns la final! Lucrurile șocante pe care artista le dezvăluie: „M-a amenințat cu divorțul ani la rând. A pozat în ceea ce el nu a fost vreodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Alina Sorescu, primele declarații după ce a divorțat oficial de Alexandru Ciucu. Ce umilințe a avut de îndurat în timpul mariajului ei cu creatorul de modă- radioimpuls.ro

Citeste si: O Biblie în care au fost ascunși bani a fost singurul obiect salvat dintr-un incendiu care a distrus complet o clădire, în Suceava - antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI