În special în zilele toride de vară, înghețata este la foarte mare căutare. Totuși, dacă nu suntem atenți la cea pe care o alegem, acest preparate dulce ne-ar putea aduce un aport mult prea mare de calorii.

Pentru a nu fi nevoiți să renunțăm la dulcele de vară, nutriționiștii spun care este cea mai bună variantă de înghețată pe care o putem mânca dacă vrem să ne menținem greutatea.

Citește și: Vrei să ai un păr de invidiat în fiecare zi? Top 3 aparate care te ajută să te aranjezi în timp record

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

inghetata, mihaela bilic, nutritionisti

Mihaela Bilic explică ce înghețată e bine să alegem

Dr. Mihaela Bilic spune că există mai multe feluri de înghețată și că este foarte important să știm pe care să îl alegem. Aceasta precizează că este foarte important ca înainte de a cumpăra un anumit tip de înghețată să ne uităm la conținutul de grăsimi și zaharuri din aceasta. De asemenea, nutriționista a precizat și care este cea mai bună variantă pe care o putem alege în această vară.

„Anchetă pe etichetă: înghețata. Cum să faci diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare? Verificați conținutul de zahăr și de grăsime de pe etichetă și veți vedea că există sortimente care ajung până la 38% zahăr. Și da, avem înghețată pe băț cu numai 68 de calorii pe bucată, dar și cu 270 de calorii. Alegeți după cum vă permite silueta. Există o varietate foarte mare de înghețate și conținut de zahăr și de grăsime din belșug.
Adică există înghețate care sunt bogate, foarte bogate, și în zahăr și în grăsime. Aproape că-mi vine să le spun prăjituri, pentru că avem cam 38% zahăr și 25% grăsime.

La capitolul grăsime am găsit înghețate care nu au aproape deloc grăsime, acelea care se apropie mai mult de consistența unui sorbet. Adică sunt un fel de suc de fructe, cu un pic de înghețată de vanilie. Atenție, indiferent că este cu caramel sau cu mango, să nu credeți că dacă e cu fructe înseamnă că e sărac în calorii. Are doar 96 de calorii pe suta de grame, 5% grăsime, 22% zahăr. Este o înghețată pe băț cu ananas și căpșuni. Și pentru că această porție de 70 g este bine proporționată, aromată și răcoritoare, vreau să vă spun că bățul ăsta de înghețată are doar 68 de calorii, deci sub 70 de calorii, afirmă nutriționista.

Citește și: Au căzut în gol în timp ce munceau la telescaunul Parâng! Doi bărbați sunt în stare gravă

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul organizatorilor Neversea dupa scandalul de la Saga Festival 2024: "Vrem să simțim toți asta". Ce au transmis după ce Nicki Minaj și-a anulat concertul- radioimpuls.ro

inghetata, mihaela bilic, nutritionisti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si