Ingredientul secret pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Asta face toata diferenta
Miez cald, în crusta crocanta, stropit cu lamaie si cu gust intens de patrunjel – o garnitura ideala pentru carnea fripta sau prajita.
Uite ce ai nevoie pentru cartofii perfecti:
1 kg de cartofi
4 linguri ulei de masline de calitate
40 ml supa de pui
1 lingurita oregano
o jumatate de lingurita de sare
un praf de sare grunjoasa
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
o jumatate de lingurita boia dulce
3 catei de usturoi curatati si maruntiti
2 lamai
piper dupa gust
patrunjel verde, tocat
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncalzeste la 200 de grade Celsius.
Cartofii se curata, se spala cu apa rece si se taie cubulete potrivite.
Lamaile se spala bine si se rad într-un castron. Se stoarce apoi sucul si se amesteca usor. Se adauga ulei, sare, piper, boia, oregano si usturoi. La final se adauga supa de pui si se omogenizeaza.
Cartofii se pun într-o tava adanca si se îmbraca în sos.
La final se presara cu sare grunjoasa si boia.
Ultimul pas, patrunjelul.
Cartofii se dau la cuptor 30 de minute, apoi se întorc si se mai lasa 20 de minute, pana se patrund. Se servesc calzi.