Deseori, când se ajunge în asemenea situații, familia vârstnicului apelează la o infirmieră, care să-l îngrijească la domiciliu. Din păcate însă, aceasta nu este cea mai bună soluție, pentru că o infirmieră, deși are o anumită calificare, nu poate oferi toate serviciile de care ar beneficia bătrânul dacă ar fi internat într-un centru de specialitate. 

De aceea, îți recomandăm să aduci persoana dragă la un azil de bătrâni premium, pentru că aici va primi cea mai bună îngrijire posibilă.

Ca să te convingi de asta, îți  prezentăm în continuare avantajele pe care le oferă un cămin de acest fel, comparativ cu îngrijirea la domiciliu pe care o poate asigura o infirmieră.

Serviciile oferite de un cămin de bătrâni

Atunci când vrei cea mai bună îngrijire pentru părintele sau bunicul tău, trebuie să te gândești la mai multe aspecte, care țin de nevoile lui. Cele mai importante sunt următoarele:

  • Accesul la consultații medicale zilnice și ori de câte ori este nevoie (oferite de medici specialiști, medic de familie și medic generalist)
  • Monitorizarea permanentă a stării sale de sănătate (prin actualizarea unei fișe medicale)
  • Supraveghere în administrarea tratamentului cronic
  • Ajutor permanent pentru deplasare, hrănire și spălare
  • Ședințe de recuperare medicală (fizioterapie, kinetoterapie, masaj)
  • Supraveghere 24 de ore din 24 (pentru persoanele paralizate sau cu boli foarte grave)
  • Personal disponibil permanent, care poate interveni oricând în caz de urgență
  • Dietă personalizată în funcție de afecțiunile cronice (concepută de un nutriționist).

Este evident că aceste servicii pot fi oferite numai la un cămin de bătrâni, unde lucrează un personal numeros, calificat, care se poate dedica permanent îngrijirii rezidenților. O infirmieră care vine la domiciliu nu poate oferi mai mult de următoarele servicii:

  • Asigurarea curățeniei în locuință
  • Prepararea mesei și ajutor pentru hrănire
  • Ajutor la deplasare, spălare și schimbare
  • Administrarea tratamentului cronic.

În caz de urgență, îngrijitoarea va fi nevoită să ceară ajutorul unui medic sau să cheme salvarea. De asemenea, cunoștințele medicale pe care le are sunt de obicei limitate și îi va fi greu să-și dea seama dacă starea de sănătate a vârstnicului se deteriorează.

Facilitățile oferite de un cămin

Dincolo de aceste servicii, un cămin premium pentru bătrâni poate oferi și multe facilități, care vor face viața rezidentului foarte confortabilă, astfel încât el se va simți ca acasă:

  • Camere spațioase și luminoase 
  • Posibilitatea de plimbare în aer liber (pentru rezidenții care se pot deplasa)
  • Socializare cu alți rezidenți
  • Activități recreative (pentru cei care pot participa): serate de teatru, lectură, serate muzicale, ateliere de desen, jocuri de societate
  • Activități de stimulare cognitivă (jocuri, teste).

În comparație, o infirmieră care oferă îngrijire la domiciliu poate doar să însoțească vârstnicul la o scurtă plimbare, să-i facă diferite cumpărături și, eventual, să rezolve împreună anumite activități de tipul unui rebus sau alte jocuri simple. Nevoia de socializare nu poate fi însă asigurată în acest fel.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În concluzie, dacă vrei să-i asiguri persoanei dragi cea mai bună îngrijire posibilă, nu ezita să alegi un cămin de bătrâni cu servicii premium. Vizitează mai multe centre de acest fel și alege locul pe care îl consideri potrivit pentru nevoile părintelui sau bunicului tău.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si