Acestea au rol de oxigenare a spațiului în care locuiesc oamenii, precum și de înfrumusețare a curților și grădinilor. Există în natură și elemente nocive, care pot afecta sănătatea acestor culturi și elemente de vegetație. Este vorba despre insecte care atacă rădăcinile, tulpinile sau frunzele pomilor, copacilor și ale altor plante.
Pentru ca acești dăunători să fie ținuți la distanță, se recomandă utilizarea de produse insecticide. Iată care sunt tipurile existente pe piață și în fața căror dăunători sunt foarte prolifice variantele de contact.
Insecticide: tipologie și efectele celor de contact
Produsele special concepute pentru eliminarea sau stoparea înmulțirii insectelor dăunătoare, care pot să afecteze dezvoltarea sau sănătatea elementelor de vegetație, poartă denumirea de insecticide. Acestea sunt obținute pe baza unor substanțe chimice extrem de eficiente în combaterea dăunătorilor dintr-o gamă foarte largă.
Citeste si: Grăsimile cresc valoarea colesterolului
Citeste si: Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024- antena3.ro
În categoria acestor tratamente sunt incluse și larvicidele și ovicidele, care au capacitatea de a elimina dăunătorii încă din perioada în care aceștia se află în stadiul de larve și ouă. Se utilizează aceste substanțe în domenii precum agricultura, industria și medicina. De asemenea, ele sunt utile și în combaterea dăunătorilor din gospodăriile obișnuite.
Există trei categorii majore de insecticide, care se diferențiază astfel:
- Sistemice- acționează atunci când dăunătorul se hrănește cu părți componente ale plantei tratate;
- Fumigante- pătrund în corpul insectelor prin intermediul căilor respiratorii ale acestora și le asfixiază
- De contact- acționează atunci când dăunătorul intră în contact direct cu produsul.
Sunt foarte eficiente variantele din a treia categorie, deoarece au capacitatea de a combate o mulțime de dăunători. Mai exact, ele sunt extrem de eficiente în protejarea elementelor de vegetație de atacurile următorilor dăunători:
- furnici
- căpușe
- ploșnițe
- gândaci de bucătărie
- musculițe
- purici
- țânțari
- muște
- viespi
- etc.
De altfel, lista completă a dăunătorilor care pot fi eliminați cu ajutorul unor insecticide de contact este atât de stufoasă, încât ar fi mai ușor de reținut care sunt dăunătorii pe care aceste produse nu îi pot combate. Este vorba despre dăunătorii care sunt imuni la substanța chimică din compoziția produsului. În această categorie se încadrează, îndeosebi, minatorii.
Citeste si: Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024- antena3.ro
Citeste si: 5 cadouri pe care să ți le faci vara asta
Un alt beneficiu major pe care îl oferă variantele din această categorie este reprezentat de faptul că substanța chimică activă, din compoziția lor, nu afectează țesutul plantei. Variantele pe care le poți achiziționa te ajută să protejezi elemente precum copacii și pomii din curți interioare, parcuri, zone de agrement sau terase.
De asemenea, ele pot să mențină sănătoase iarba, gazonul, gardul viu și tufișurile de orice fel. Majoritatea produselor se pot aplica ușor, prin pulverizare, și acționează foarte rapid și eficient. Alege insecticide de calitate superioară, așa cum sunt cele disponibile pe PlantMaster.ro, și vei obține o eficiență garantată, la un preț excelent! Protejează-ți plantele și bucură-te de culturi sănătoase!