Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică  în mai multe zone ale ţării, inclusiv pe litoral, până luni seară.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică 3 iulie, ora 12 – 3 iulie, ora 21.

Citește și: VIDEO- Prețurile cresc de la 1 iulie pe litoralul românesc, dar turiștii continuă să învăluie stațiunile de la Marea Neagră

„În Carpaţii Orientali şi de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei şi în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, conform ANM.

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna iulie 2023. Iată ce temperaturi se vor înregistra în această lună, pe litoral.

Citește și: Cum este vremea la munte în iulie 2023. În ce perioadă prognoza meteo este favorabilă drumeților

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Potrivit datelor experților, vor apărea vijelii și ploi, mai ales în sudul continentului.

De asemenea, specialiștii susțin că valurile de căldură vor fi cauzate și de intensificarea fenomenului El Niño.

În luna iulie, se pare că la mare, clima va fi una cu un grad de uscăciune.

De asemenea, cantitatea medie de precipitații va fi de aproximativ 37 mm distribuite pe parcursul a două zile, de la mijlocul lunii.


Temperaturile vor fi destul de prietenoase, astfel că maxima temperaturii va ajunge la 29 de grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 24 de grade Celsius.

Există probabilitatea de a se înregistra variații față de mediile obișnuite.

Cum va fi temperatura apei și când e cel mai bine să mergi la plajă

După trei ani de manifestare a tiparelor meteorologice asociate cu fenomenul La Nina în Oceanul Pacific, care scad în temperaturile globale, omenirea poate asista la revenirea fenomenului El Nino.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Apele au pus stăpânire pe județul Mureș. 40 de apeluri la 112, în urma ploilor abundente. Gospodăriile oamenilor au fost inundate

Mai mult de atât, în timpul fenomenului, vânturile care bat spre vest, de-a lungul Ecuatorului, scad în intensitate. Apa caldă a mării va fi împinsă către zona estică. În acest fel se vor genera temperaturi mai mari la suprafața oceanului.

„El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global. Dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau în 2024 reprezintă ceva încă necunoscut, dar eu cred că este mai probabil să se întâmple”, a declarat Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene.

Citește și: Prognoza meteo ANM marți, 4 iulie 2023. Vremea va fi frumoasă în majoritatea regiunilor. Care sunt zonele vizate de furtuni în această zi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si