Magia sărbătorilor se simte și pe facturi. Dacă vrem mai multe luminițe în brad trebuie să ne pregătim și să scoatem mai mulți bani din buzunare, căci Moșul nu se ocupă și de facturile la curent. Astfel că acum, când bugetul e tot mai mic, am ajuns să ne bucurăm cu porția de luminițele multicolore din pom.

Tot mai mulți români sunt nevoiți să pornească luminițele din brad doar câteva ore, pe timp de seară sau în momentul în care au vizitatori.

Românii se bucură de luminițele din brad, cu porția

S-a dat startul pregătirilor de Crăciun, astfel că nici bradul nu lipsește din casa românilor. Dar cei mai mulți se uită bine în portofel înainte de a-l împodobi.

„Înainte îl țineam toată noaptea, acum l-am mai oprit. Am început să plătim mult din vară, chiar dacă nu era consumul așa”, sunt vorbele unei persoane aflate în cauză.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Majoritatea românilor sunt de aceeași părere în ceea ce privește modul de consum al instalației din pomul de Crăciun și recunosc că acum sunt nevoiți să-l pornească doar câteva ore: „4-5 ore... N-o să-l țin non-stop. De probă și când sunt musafiri, când vin nepoții”. 

Citește și: Un Crăciun sărac pentru mulți români

Cum putem să ne bucurăm de luminițe fără a plăti o avere?

Anul acesta și bradul se face în funcție de buget sau în funcție de cât ne aduce în plus la factură. Pentru un consum mai mic, instalația clasică de brad poate fi înlocuită cu una cu becuri LED, care consumă de două ori mai puțin, sau putem opta pentru o altă variantă de a alege instalația cu clasicele baterii.

Casele nu vor mai fi luminate întreaga noapte Crăciunul acesta, dar cu singuranță Moșul va ști să găsească drumul. Oamenii au învățat după ce au fost asaltați de scumpiri că trebuie să fie chibzuiți, mai ales că acum toate instalațiile luminoase și toate beculețele se vor resimți cel mai bine pe factura de la curent. Sfatul specialiștilor în energie este să ținem beculețele în priză doar când suntem în cameră, sau să ne cumpărăm o instalație cu temporizator.

Citește și: Scumpiri accelerate au avut loc și în noiembrie. Prețurile au crescut cu 1,3%

Ce ne sugerează experții în energie pentru Crăciun?

Teodora Cimpoi, expert în energie ne sugerează „să ne achiziționăm instalații cu temporizator care se opresc după 6 ore, așa ne asigurăm practic să nu le uităm la nesfârșit”.

„O instalație cu 100-300 LED-uri, poate mai punem și un ren, că e îndrăgit, eu mă aștept la câțiva zeci de lei maxim pe lună”, este de părere aceasta.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Concluzia o au chiar oamenii, care sunt dispuși să renunțe la alte cheltuieli pentru simți magia luminițelor din bradul de Crăciun: „Pofta în cui de la altceva și un brăduț mic tot îl fac”.

Citește și: Au intrat în atmosfera de Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si