In articol:
- Românii se bucură de luminițele din brad, cu porția
- Cum putem să ne bucurăm de luminițe fără a plăti o avere?
- Ce ne sugerează experții în energie pentru Crăciun?
Magia sărbătorilor se simte și pe facturi. Dacă vrem mai multe luminițe în brad trebuie să ne pregătim și să scoatem mai mulți bani din buzunare, căci Moșul nu se ocupă și de facturile la curent.
Tot mai mulți români sunt nevoiți să pornească luminițele din brad doar câteva ore, pe timp de seară sau în momentul în care au vizitatori.
Românii se bucură de luminițele din brad, cu porția
S-a dat startul pregătirilor de Crăciun, astfel că nici bradul nu lipsește din casa românilor.
„Înainte îl țineam toată noaptea, acum l-am mai oprit. Am început să plătim mult din vară, chiar dacă nu era consumul așa”, sunt vorbele unei persoane aflate în cauză.
Majoritatea românilor sunt de aceeași părere în ceea ce privește modul de consum al instalației din pomul de Crăciun și recunosc că acum sunt nevoiți să-l pornească doar câteva ore: „4-5 ore...
Citește și: Un Crăciun sărac pentru mulți români
Cum putem să ne bucurăm de luminițe fără a plăti o avere?
Anul acesta și bradul se face în funcție de buget sau în funcție de cât ne aduce în plus la factură. Pentru un consum mai mic, instalația clasică de brad poate fi înlocuită cu una cu becuri LED, care consumă de două ori mai puțin, sau putem opta pentru o altă variantă de a
Casele nu vor mai fi luminate întreaga noapte Crăciunul acesta, dar cu singuranță Moșul va ști să găsească drumul. Oamenii au învățat după ce au fost asaltați de scumpiri că trebuie să fie chibzuiți, mai ales că acum toate instalațiile luminoase și toate beculețele se vor resimți cel mai bine pe factura de la curent. Sfatul specialiștilor în energie este să ținem beculețele în priză doar când suntem în cameră, sau să ne cumpărăm o instalație cu temporizator.
Citește și: Scumpiri accelerate au avut loc și în noiembrie. Prețurile au crescut cu 1,3%
Ce ne sugerează experții în energie pentru Crăciun?
Teodora Cimpoi, expert în energie ne sugerează „să ne achiziționăm instalații cu temporizator care se opresc după 6 ore, așa ne asigurăm practic să nu le uităm la nesfârșit”.
„O instalație cu 100-300 LED-uri, poate mai punem și un ren, că e îndrăgit, eu mă aștept la câțiva zeci de lei maxim pe lună”, este de părere aceasta.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Concluzia o au chiar oamenii, care sunt dispuși să renunțe la alte cheltuieli pentru simți magia luminițelor din bradul de Crăciun: „Pofta în cui de la altceva și un brăduț mic tot îl fac”.
Citește și: Au intrat în atmosfera de Crăciun