Este vorba despre insula Gaiola, catalogată de localnici ca fiind „blestemată”, potrivit publicației Mirror.

Citește și: Trupul unui tânăr de 24 de ani a fost găsit pe malul Lacului Razelm din Tulcea. Adolescentul de 16 ani, de negăsit

A fost o destinație preferată de mulți oameni bogați, însă de-a lungul timpului și-a dobândit o reputație întunecată datorită unor disparații misterioase, înecări și crime.

Situată în largul coastei Napoli, Gaiola are aspectul unei destinații pitorești pentru excursii de o zi datorită localizării sale pe țărm, dar nimeni nu a mai îndrăznit să o viziteze de ani de zile.

Insula Gaiola este proprietatea guvernului regiunii italiene Campania și o zonă protejată în cadrul acesteia. 

Istoria tristă a insulei "blestemate"

În prezent, insula este complet abandonată și izolată. Pe ea se află o vilă părăginită, așezată pe marginea stâncilor.

A fost odată o destinație populară în vremea romanilor, care au construit pe insulă un templu pentru a o onora pe zeița Venus.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Apoi, a primit numele Euplea, iar poetul istoric Virgil și-a învățat elevii în această locație. Legendele antice sunt, însă, responsabile pentru înfricoșarea și ținerea localnicilor la distanță de ea.

Un pustnic, care a fost supranumit „Vrăjitorul”, a trăit pe Gaiola și a supraviețuit cu ajutorul pescarilor.

El a dispărut în mod misterios și mulți oameni din apropiere consideră că a blestemat insula înainte de a pleca.

După ce a plecat, a fost construită o vilă pe insulă și în 1911 căpitanul Gaspare Albenga a fost interesat să o cumpere. Dar stâncile i-au zdrobit barca după un accident și s-a înecat. Însă, nu i-au fost găsite nici trupul, nici nava.

Lungul șir de dispariții și decese misterioase

Alte povești de jale se referă la Hans Braun din Elveția, care a trăit acolo în anii 1920. Trupul său a fost descoperit mort și învelit într-un covor. Se spune că soția lui s-ar fi înecat mai târziu în mare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un german pe nume Otto Grunback, care a deținut pentru scurt timp insula, a murit în urma unui atac de cord în vilă. Și un alt proprietar, Maurice-Yves Sandoz, a cumpărat proprietatea și a înnebunit, apoi s-a sinucis într-un spital de boli mintale din Elveția.

De asemenea, Gaiola a aparținut cândva lui Gianni Agnelli, șeful Fiat, care și-a pierdut multe rude, iar multimiliardarul Paul Getty a cumpărat ulterior insula după ce nepotul său a fost răpit.

Gianpasquale Grappone, ultimul proprietar, a fost închis din cauza unei datorii. Vila rămâne în continuare goală și în stare de paragină, potrivit sursei citate.

Acum este deținută de Regiunea Campania, care a înființat Parcul Subacvatic Gaiola și a făcut din aceasta o zonă marină protejată.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si