Close sidebar
Close sidebar

"Insula blestemată" a fost abandonată. Bogătașii au fugit de pe insula paradisiacă din Europa după o serie de decese misterioase

O insulă privată aflată la sud de Italia, care reprezenta „paradisul bogătașilor” până nu de curând, a fost abandonată după un șir bizar de crime și decese inexplicabile.

Sorin Negru,

Insula Gaiola, blestemată? Lungul șir de dispariții și decese misterioase

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este vorba despre insula Gaiola, catalogată de localnici ca fiind „blestemată”, potrivit publicației Mirror.

Citește și: Trupul unui tânăr de 24 de ani a fost găsit pe malul Lacului Razelm din Tulcea. Adolescentul de 16 ani, de negăsit

A fost o destinație preferată de mulți oameni bogați, însă de-a lungul timpului și-a dobândit o reputație întunecată datorită unor disparații misterioase, înecări și crime.

Situată în largul coastei Napoli, Gaiola are aspectul unei destinații pitorești pentru excursii de o zi datorită localizării sale pe țărm, dar nimeni nu a mai îndrăznit să o viziteze de ani de zile.

Insula Gaiola este proprietatea guvernului regiunii italiene Campania și o zonă protejată în cadrul acesteia. 

Istoria tristă a insulei "blestemate"

În prezent, insula este complet abandonată și izolată. Pe ea se află o vilă părăginită, așezată pe marginea stâncilor.

A fost odată o destinație populară în vremea romanilor, care au construit pe insulă un templu pentru a o onora pe zeița Venus.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Apoi, a primit numele Euplea, iar poetul istoric Virgil și-a învățat elevii în această locație. Legendele antice sunt, însă, responsabile pentru înfricoșarea și ținerea localnicilor la distanță de ea.

Un pustnic, care a fost supranumit „Vrăjitorul”, a trăit pe Gaiola și a supraviețuit cu ajutorul pescarilor.

El a dispărut în mod misterios și mulți oameni din apropiere consideră că a blestemat insula înainte de a pleca.

După ce a plecat, a fost construită o vilă pe insulă și în 1911 căpitanul Gaspare Albenga a fost interesat să o cumpere. Dar stâncile i-au zdrobit barca după un accident și s-a înecat. Însă, nu i-au fost găsite nici trupul, nici nava.

Lungul șir de dispariții și decese misterioase

Alte povești de jale se referă la Hans Braun din Elveția, care a trăit acolo în anii 1920. Trupul său a fost descoperit mort și învelit într-un covor. Se spune că soția lui s-ar fi înecat mai târziu în mare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Un german pe nume Otto Grunback, care a deținut pentru scurt timp insula, a murit în urma unui atac de cord în vilă. Și un alt proprietar, Maurice-Yves Sandoz, a cumpărat proprietatea și a înnebunit, apoi s-a sinucis într-un spital de boli mintale din Elveția.

De asemenea, Gaiola a aparținut cândva lui Gianni Agnelli, șeful Fiat, care și-a pierdut multe rude, iar multimiliardarul Paul Getty a cumpărat ulterior insula după ce nepotul său a fost răpit.

Gianpasquale Grappone, ultimul proprietar, a fost închis din cauza unei datorii. Vila rămâne în continuare goală și în stare de paragină, potrivit sursei citate.

Acum este deținută de Regiunea Campania, care a înființat Parcul Subacvatic Gaiola și a făcut din aceasta o zonă marină protejată.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI