O insulă din Europa va deveni prima destinație turistică fără telefoane din lume. Este vorba despre Insula Ulko-Tammio, situată în Golful Estic al Finlandei.

Aceasta urmează să devină prima destinație turistică fără telefoane din lume. Finlanda este recunoscută ca fiind „cea mai fericită țară din lume”. Inițiativa vine ca o încurajare a turiștilor să se deconecteze pentru moment de la tehnologie și să se bucure de frumusețea naturii.

„O scurtă pauză înseamnă că aveți mai mult timp pentru experiențe noi"

Inițiativa este văzută foarte bine, deoarece este menită să îi deconecteze pe oameni de la mediul digital și să îi transpună mai adânc în realitate.

Citește și: VIDEO- Grecia, Turcia și Bulgaria rămân destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară

„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară. Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă dispozitivele inteligente și să se oprească și să se bucure cu adevărat de insule", a declarat Mats Selin, expert în turism. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Turiștii sunt îndemnați să se relaxeze în natură, îmbunătățindu-și starea de spirit.

„Oprirea telefonului, explorarea naturii și întâlnirea cu oamenii față în față nu pot decât să vă îmbunătățească starea de spirit și bunăstarea. Petrecem nenumărate ore derulând feed-urile de pe rețelele de socializare, așa că o scurtă pauză înseamnă că aveți mai mult timp pentru experiențe noi”, a spus și Sari Castrén, psiholog. 

Turiștii pot petrece nopțile în corturi sau într-o cabană închiriată, fără acces la telefoane și internet. Pentru a ajunge pe insulă este nevoie de bărci private sau feriboturi. În plus, turiștii sunt încurajați să-și rezerve transportul fără a folosi smartphone-urile.

Citește și: EXCLUSIV: Maria Dinulescu, de la actriță la agent imobiliar în Dubai/ ”Muncesc 1000% și încerc sa fiu varianta mea excepțională”

Insula finlandeză își propune să ofere o alternativă autentică pentru cei care sunt dornici să se relaxeze și să ia pauză de la tehnologie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si