Unele garnituri au fost deja retrase din circulație, motivul fiind datoriile neplătite de Metrorex către Alstom, compania ce se ocupă de mentenanță. 

Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului. Alstom Transport SA, prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate cu care Metrorex are un contract în vigoare, își reduce activitatea la metrou.

Citeste si: VIDEO- Gest extrem la metrou. O femeie s-a aruncat pe șine în stația Piața Victoriei

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță efectuată de către Alstom Transport SA, pentru o parte din trenurile de metrou, determină retragerea acestora din circulație, la momentul în care vor ajunge la o scadență a reviziilor (la limita de kilometrii sau interval de timp) ”, a transmis Metrorex într-un comunicat, potrivit Antena3.

În prezent, 82 de trenuri fac parte din flota exploatată de Metrorex, iar Alstom Transport SA asigură mentenanța unui număr de 39 de trenuri, au precizat reprezentanţii companiei.

Metrourile vor circula la 10 minute

Trenurile vor veni la 10 minute, au precizat reprezentanții Metrorex.

Citeste si: Mentenanță pentru jumătate din garniturile de metrou, din cauza datoriilor uriașe acumulate de Metrorex

Metrorex asigură că face tot ce este posibil pentru a rezolva situația cât mai repede prin achitarea plăților,  inclusiv demersurile pentru obținerea de fonduri pentru achitarea obligațiilor de plată la rectificarea bugetară.

În acest context, Metrorex a solicitat Alstom să nu ia decizii care să afecteze călătorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si