Potrivit Ziarului Financiar, Intel, compania americana, care are un centru de dezvoltare software la Bucuresti din 2010, isi inchide birourile din Capitala. Decizia a fost luata la scurt timp dupa ce Brian Krzanich, CEO Intel, a anuntat un plan de restructurare care va afecta 12.000 de angajati ai companiei la nivel global.

La Bucuresti, pentru Intel, lucrau in jur de 150 de persoane, in principal ingineri software.

care deruleaza activitati de cercetare si dezvoltare pentru tehnologii open source si solutii de calcul de generatie viitoare.

Intel mai are un centru de dezvoltare-cercetare si la Galati, centru al Wind River, companiei achizitionata de Intel in 2009, care activeaza ca subsidiara independenta. Acest centru nu va fi afectat de restructurare.

In 2014, Intel Software Development SRL a avut o cifra de afaceri de 56,7 milioane de lei (cu o treime peste nivelul din 2013), un profit net de 4 milioane de lei (cu 14% peste nivelul din 2013) si un numar mediu de 168 de salariaţi (cu 67 mai mulţi decât în 2013), potrivit celor mai recente informatii disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si