Poliția din Belgia, Germania și Țările de Jos solicită ajutorul pentru identificarea a 22 de femei și fete ucise între octombrie 1976 și august 2019.

Majoritatea victimelor au murit violent, potrivit poliției, în timp ce altele au fost înfometate sau abuzate.

Citește și: Incredibil! O copilă de 14 ani din Sibiu și-a înscenat propria răpire pentru a se răzbuna pe părinți

Rămășițele lor au fost descoperite în trei țări europene- Belgia, Germania și Țările de Jos, informează Sky News.

Este posibil ca trupurile fără viață ale femeilor să fi fost aruncate pentru a deruta poliția. Unele dintre cadavrele găsite au fost arse sau îngropate. 

Interpol, operațiune de identificare a victimelor

Poliția Interpol a lansat miercuri Operațiunea "Identify Me" – un apel internațional prin care solicită ajutorul publicului pentru a identifica un nume și o identitate femeilor ucise.

Până în momentul de față, poliția a identificat victimele doar după trăsăturile sau îmbrăcămintea lor distinctivă- „femeia cu tatuaj cu flori”, „femeia cu unghii artificiale” – sau după locațiile în care au fost descoperite rămășițele lor.

Citește și: Un strălucit tânăr pianist, printre victimele masacrului dintr-o școală din Serbia. Andrija Čikić era pasionat de fotografie și muzică

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Cele mai multe dintre cele 22 de victime au murit violent, iar unele au fost, de asemenea, abuzate sau înfometate înainte de a muri.

O parte dintre victime, posibil din Europa de Est

Interpol, organizația internațională de poliție cu sediul în Lyon, Franța, a distribuit reconstrucții faciale alb-negru ale unora dintre victime.

Într-o declarație comună dată de poliția olandeză, germană și belgiană, Interpol a spus că se crede că unele dintre femei ar fi venit din Europa de Est și că trupurile lor au fost posibil lăsate

în Belgia, Țările de Jos și Germania pentru a încurca investigațiile.

„Cele mai multe dintre cele 22 de victime au murit violent, iar unele au fost, de asemenea, abuzate sau înfometate înainte de a muri”, a spus poliția olandeză.

Poliția speră că aflarea numelor lor ar putea oferi și dovezi despre posibilii infractori. În investigații similare, stabilirea identității victimei a dus în cele din urmă la arestarea unui suspect”, a declarat Anja Allendorf, de la poliția germană.

Toate cele 22 de cazuri, cu fotografii și indicii precise legate de fiecare dintre ele, pot fi văzute pe pagina dedicată a Interpolului- detalii aici.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Pe lângă reconstrucțiile faciale ale unora dintre femei, documentația include imagini cu bijuterii și alte obiecte găsite împreună cu rămășițele lor, precum și formulare de contact pentru persoanele care ar putea avea informații despre cazuri.

Susan Hitchin, care coordonează unitatea ADN a Interpolului, a spus că identificarea femeilor ar putea ajuta familiile lor.

Interpol, operațiunea Identify Me

Interpol, operațiunea Identify Me

[Sursa foto: Interpol]

„Este îngrozitor să trăiești în toți acești ani fără să ai vești, fără să știi ce s-a întâmplat. Și oricât de înfricoșător ar fi să obții confirmarea că persoana iubită a murit, este parte a unui proces important pentru a ne întrista și a merge mai departe”, a spus ea.

„Sperăm că un populația va putea aduce elemente noi pe care poliția le poate folosi și care în cele din urmă vor oferi identitatea acestor victime și, în mod ideal, vor ajuta să conducă la făptuitori, dacă aceștia există”, mai transmit polițiștii de la Interpol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si