Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Poliția cere ajutorul populației: 22 de femei răpite și ucise nu au fost identificate până acum!

O operațiune de amploare a Interpolului a fost declanșată miercuri în mai multe țări europene. Polițiștii criminaliști cer ajutorul populației pentru identificarea a 22 de tinere care au fost găsite fără viață, după ce au fost răpite, abuzate și abandonate, în ultimii 40 de ani.

Sorin Negru,

Mari actrițe au luat parte la campania Interpol

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Poliția din Belgia, Germania și Țările de Jos solicită ajutorul pentru identificarea a 22 de femei și fete ucise între octombrie 1976 și august 2019.

Majoritatea victimelor au murit violent, potrivit poliției, în timp ce altele au fost înfometate sau abuzate.

Citește și: Incredibil! O copilă de 14 ani din Sibiu și-a înscenat propria răpire pentru a se răzbuna pe părinți

Rămășițele lor au fost descoperite în trei țări europene- Belgia, Germania și Țările de Jos, informează Sky News.

Este posibil ca trupurile fără viață ale femeilor să fi fost aruncate pentru a deruta poliția. Unele dintre cadavrele găsite au fost arse sau îngropate. 

Interpol, operațiune de identificare a victimelor

Poliția Interpol a lansat miercuri Operațiunea "Identify Me" – un apel internațional prin care solicită ajutorul publicului pentru a identifica un nume și o identitate femeilor ucise.

Până în momentul de față, poliția a identificat victimele doar după trăsăturile sau îmbrăcămintea lor distinctivă- „femeia cu tatuaj cu flori”, „femeia cu unghii artificiale” – sau după locațiile în care au fost descoperite rămășițele lor.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un strălucit tânăr pianist, printre victimele masacrului dintr-o școală din Serbia. Andrija Čikić era pasionat de fotografie și muzică

Cele mai multe dintre cele 22 de victime au murit violent, iar unele au fost, de asemenea, abuzate sau înfometate înainte de a muri.

O parte dintre victime, posibil din Europa de Est

Interpol, organizația internațională de poliție cu sediul în Lyon, Franța, a distribuit reconstrucții faciale alb-negru ale unora dintre victime.

Într-o declarație comună dată de poliția olandeză, germană și belgiană, Interpol a spus că se crede că unele dintre femei ar fi venit din Europa de Est și că trupurile lor au fost posibil lăsate în Belgia,

Țările de Jos și Germania pentru a încurca investigațiile.

„Cele mai multe dintre cele 22 de victime au murit violent, iar unele au fost, de asemenea, abuzate sau înfometate înainte de a muri”, a spus poliția olandeză.

Poliția speră că aflarea numelor lor ar putea oferi și dovezi despre posibilii infractori. În investigații similare, stabilirea identității victimei a dus în cele din urmă la arestarea unui suspect”, a declarat Anja Allendorf, de la poliția germană.

Toate cele 22 de cazuri, cu fotografii și indicii precise legate de fiecare dintre ele, pot fi văzute pe pagina dedicată a Interpolului- detalii aici.

Pe lângă reconstrucțiile faciale ale unora dintre femei, documentația include imagini cu bijuterii și alte obiecte găsite împreună cu rămășițele lor, precum și formulare de contact pentru persoanele care ar putea avea informații despre cazuri.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Susan Hitchin, care coordonează unitatea ADN a Interpolului, a spus că identificarea femeilor ar putea ajuta familiile lor.

Interpol, operațiunea Identify Me

[Sursa foto: Interpol]

„Este îngrozitor să trăiești în toți acești ani fără să ai vești, fără să știi ce s-a întâmplat. Și oricât de înfricoșător ar fi să obții confirmarea că persoana iubită a murit, este parte a unui proces important pentru a ne întrista și a merge mai departe”, a spus ea.

„Sperăm că un populația va putea aduce elemente noi pe care poliția le poate folosi și care în cele din urmă vor oferi identitatea acestor victime și, în mod ideal, vor ajuta să conducă la făptuitori, dacă aceștia există”, mai transmit polițiștii de la Interpol.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI