Din luna mai, românii trebuie să renunțe la plastifierea certificatelor de stare civilă (certificat de naștere, căsătorie, deces). Dacă aveți documentele plastifiate, acest lucru duce automat la anularea actelor, conform legii în vigoare.

Anunț important pentru toți românii

Această lege a fost promulgată de Klaus Iohannis- președintele țării. A intrat în vigoare pe 2 mai 2022. Iohannis a promulgat recent și legea conform căreia copiii nu pot avea mai mult de trei prenume.

Citește si: Acest tip de locuințe nu mai poate fi închiriat în România

Trebuie să știți că modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă, adică a celor de naștere, căsătorie sau deces, duce automat la anularea lor, potrivit legii. Aceste documente plastifiate ori modificate sau completate fără drept devin nule.

Citește si: Superstiții în Duminica Slăbănogului. Este ziua când Mântuitorul Hristos a vindecat un slăbănog în zi de sâmbătă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Această lege modifică Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, pentru a stabili clar că este interzisă modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă, potrivit avocat.net.ro.

interzisă plastifierea documentelor

Este interzisă plastifierea documentelor oficiale.

[Sursa foto: Arhivă]

Ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul direcției de evidența populației sau din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor sunt în măsură să declare nule aceste acte.

Citește si: Programă BAC 2022. Ce trebuie să înveți pentru proba de Chimie

Plastifierea reprezintă acoperirea documentelor în format tipărit cu un strat de plastic protector, interzisă în ceea ce privește certificatele.

De asemenea, părintele nu va putea da mai mult de trei prenume copilului.

Citește si: Mercur retrograd 2022. Când e mercur retrograd anul acesta și cum influențează viața nativilor

Citește si: 4 locuri din România pe care să le vizitezi vara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si