Sute de kilograme de plastic sunt aruncate dupa festivalurile de street food, poluand si mai tare un mediu inconjurator chinuit.

Organizatorii de evenimente vor sa ii convinga pe comercianti sa ofere mancarea doar in farfurii eco, prietenoase cu mediul.

Citeste si: Liviu Dragnea este dat disparut! Nimeni nu mai stie nimic de liderul PSD! Ce spun colegii de partid

Un restaurant din Cluj le foloseste deja. "Le folosim deja de doi ani, asta e al treilea an in care le folosim. Le folosim mai mult pentru partea de mancare stradala la festivalurile la care participam cu food truck-ul nostru.", spune cel care utilizeaza acest tip de vesela.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Farfuriile sunt facute doar din tarate de grau. De aceea pot fi si mancate. "Sunt gustoase dar nu as recomanda sa mancati una intreaga, probabil au si un aport caloric important si multe fibre", spune barbatul.

Citeste si: George Burcea, soțul Andreei Bălan, prima APARIȚIE PUBLICĂ după ce soția lui a fost la un pas de moarte! Unde a fost văzut SINGUR, fără ea!

Cei care au adus acest concept in tara noastra sunt sotii Lichtenberg. Ei au incheiat un contract cu firma poloneza care produce aceste tacamuri, dupa ce au descoperit produsul in Polonia.

Clujenii sunt singurii din tara care comercializeaza aceste tacamuri. Cu timpul au reusit sa convinga cat mai multi oameni ca produsul este prietenos cu mediul si ca merita cumparat.

Citeste si: Par mama și fiu, dar în spatele imaginilor se ascunde o poveste ULUITOARE

Produsul este realmente genial. Sa reusesti sa faci dintr-un rebut, dintr-o materie prima care se transforma din furaje pentru animale sa faci un produs alternativ la plasticul de peste tot, e absolut genial.

O farfurie costa aproximativ un leu, adica de doua ori mai mult decat varianta din plastic. Producatorii dau insa asigurari ca este o varianta mult mai sanatoasa, dar si ecologica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si