Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, mai multe atenționări de cod portocaliu de ploi torențiale, avertizare valabilă inclusiv în Prahova.

Cod portocaliu de ploi torențiale

Pompierii militari au fost solicitați să intervină după ce mai multe gospodării au fost inundate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, se intervine cu motopompe la Măneciu pentru evacuarea apei din şapte gospodării şi beciuri, inundaţii fiind semnalate şi la Băicoi, Vălenii de Munte şi Drajna, unde a fost inundată o gospodărie.

Citeste si: Avertizare nowcasting de furtuni pentru localitățile din Bihor și Timiș

În mai multe localități din Prahova până la ora 16.20, este în vigoare un cod portocaliu de ploi torențiale. Prahova se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată până miercuri la ora 06.00.

Tot în Prahova este valabilă o atenționare hidrologică de cod galben de inundații, avertizare valabilă până miercuri, ora 9.00. Avertizarea vizează râurile Prahova și Teleajen.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cod galben de vreme rea în 28 de județe. Unde lovesc vijeliile- HARTA

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod portocaliu de vreme rea și pentru mai multe localități din județul Constanța, printre care și Valu lui Traian. 

În localitatea Valu lui Traian, ploaia torențială a provocat inundații pe mai multe străzi. Chiar și pe drumul principal circulația s-a desfășurat cu greutate diun cauza cantității foarte mari de apă căzută în scurt timp. 

Citeste si: Ploaia torențială și grindina au dat peste cap traficul din Capitală

Au fost chemați și pompierii pentru a venit în sprijinul locuitorilor. 

Cod galben de inundații pe 10 râuri din țară

Cod galben de inundații pe râuri din 10 județe din țară, transmite INHGA.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Argeş (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov), Prahova (judeţele: Prahova, Buzău şi Ialomiţa), râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

Citeste si: Vremea rea a făcut prăpăd în Teleorman: Copaci doborâţi de vânt şi mai multe acoperişuri avariate

În aceste zone, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si