Close sidebar
Close sidebar

Inundațiile cresc riscul de transmitere a COVID-19

Inundațiile masive din ultimele zile din Japonia ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea autorităților de a evita apariția unor noi focare de coronavirus, relatează DW.com.  Oamenii din centrele de evacuare nu pot respecta foarte atent măsurile de precauție și de distanțare socială.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Peste 1,3 milioane de locuitori ai insulei japoneze Kyushu au primit ordin de evacuare pe fondul ploilor torenţiale înregistrate marţi, în timp ce numărul deceselor provocate de aceste intemperii pe insulă a crescut la 50. Sute de case au fost distruse sau făcute de nelocuit pe măsură ce râurile s-au transformat în torente ucigașe. Autoritățile sanitare din Japonia au anunțat că sunt îngrijorate cu privire la transmiterea noului coronavirus în condițiile în care supraviețuitorii sunt obligați să stea în spații comune.

Citeste si: VIDEO| Inundațiile au făcut prăpăd în România. Cod roșu în vigoare marți, urmează alte vijelii

„Testăm oamenii pentru temperatură lor la sosirea lor, le cerem să se spele pe mâini frecvent și le spunem să păstreze distanța față de alte persoane, dar nu este întotdeauna posibil”, a spus un oficial japonez.

Experții sanitari spun că autoritățile locale trebuie să se asigure că există măsuri de precauție pentru a opri cazurile de răspândire a coronavirusului în rândul oamenilor- mulți dintre sinistrați sunt în vârstă și sunt nevoiți să trăiască în imediata apropiere a altora. 

Alertă cod roșu în Japonia

Două centre de evacuare temporară din oraş, în care fuseseră găzduite circa 200 de persoane, au fost inundate, a precizat Kyodo. Agenţia

de Meteorologie din Japonia a emis o alertă de ploi abundente vizând prefecturile Saga, Nagasaki şi Fukuoka de pe insula Kyushu luni şi a solicitat rezidenţilor să fie în "alertă maximă".

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Agenţia a ridicat avertismentul cu puţin înainte de prânz marţi, însă a avertizat cu privire la producerea de inundaţii, alunecări teren şi ieşirea din matcă a râurilor în mai multe părţi din Japonia. Se preconizează că un front ploios sezonier va continua să aducă precipitaţii abundente asupra insulei Kyushu şi a altor părţi ale ţării şi marţi, inclusiv în zonele afectate de inundaţii din prefectura Kumamoto (Kyushu), potrivit Agerpres.

În total, 565 de şcoli au fost închise temporar marţi în nouă prefecturi japoneze, printre care şi Hiroshima şi Shizuoka.

Citeste si: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă pentru românii care merg în vacanță: "Dacă mergi la club, se ia"

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Alunecările de teren şi inundaţiile cauzate de ploile abundente au afectat mai multe zone rurale din Kumamoto în weekend. Patruzeci şi nouă de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 11 sunt date dispărute, au declarat oficialii locali. Condiţiile meteorologice nefavorabile au împiedicat operaţiunile de căutare şi salvare.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI