Faceti cunostinta cu Ioana Tanase, o tanara originara din Sibiu, stabilita de curand in Oradea.

De cinci ani reuseste sa duca o viata lipsita de plastic, ce s-a dovedit a fi o adevarata provocare.

In casa nu are nici un obiect din acest material.... nici macar televizor. Isi creeaza, in schimb, obiecte prietenoase cu mediul. De exemplu, sacose din bumbac nealbit cu care merge la cumparaturi.

Ioana nu cumpara din supermarketuri nici produse de ingrijire personala pentru ca toata sunt ambalate sau contin plastic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Asa ca periuta, pasta de dinti, ata dentara, cremele si deodorantul le realizeaza artizanal sau le cumpara din strainatate, de la magazine de specialitate.

La fel se intampla si cu produsele de curatenie, pe care si le face singura.

Ideea acestui trai i-a venit Ioanei in Belgia, unde a trait sapte ani. Acolo a observat grija constanta a strainilor pentru mediul inconjurator. Chiar daca nu e ieftin, merita.

Ioana a accesat fonduri europene de 40 de mii de euro cu care vrea sa deschida primul magazine zero waste din Romania.

E nevoie de o schimbare la nivel mondial, mai ales ca noi, oamenii, poluam mediul inconjurator in fiecare minut.

Plasticul e printre cele mai nocive materiale, care se descompune in sute de ani, iar fragmentele sale dauneaza vietuitoarelor si omului deopotriva.

Cea mai mare cantitate de plastic- 80 de mii de tone- se gaseste in groapa de gunoi a Pacificului, potrivit cercetatorilor.

Imensul depozit de deseuri din adancuri are 1,6 milioane de kilometri patrati- o suprafata de 3 ori mai mare decat cea a Frantei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si