Considerata cea mai mare cantareata de romante din Romania, Ioana Radu (1917-1990)- pe numele real Eugenia Braia- a avut o sora celebra, in persoana Miei Braia, cu care s-a dusmanit toata viata. In ciuda acestui aspect, Ioana Radu a ajuns la un moment dat in Statele Unite, intentionand sa se ramana definitiv acolo, la casa surorii sale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Conform nepotului ei, Doru Braia, Ioana Radu s-a intors insa in Romania la solicitarea expresa a lui Nicolae Ceausescu.  "Era jumatatea anilor '80. Ioana Radu, deja ingrădită de penuria ce se instaura in Romănia, profită de prezenţa surorii ei, Mia, in America, cu care reuşeşte cu greu pentru căteva luni să se impace şi merge prima dată cu paşaport turistic peste Ocean. Cere azil politic. Află Nicolae Ceauşescu, disperat ii dă telefon la New York şi o imploră să revină. Replica ei firească: «Domnule (niciodată nu i-a spus tovarăşe), unde să mă intorc? Casa mi-au luat-o securiştii, pensie nu am» Şi Ceausescu i-a spus să ia legătura cu ambasadorul Ionel Datcu pentru că va avea toate facilităţile să revină acasă. A avut «privilegiul» să se intoarcă cu vestitul Boeing prezidenţial, ea singură şi stewardesele.

A revenit intr-o casă pe care i-au renovat-o complet, i-au turnat şi ciment in curte şi i s-a dat o pensie de merit", a povestit Doru Braia in "Jurnalul national". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si