Close sidebar
Close sidebar

Ioana Radu a revenit din America la insistentele lui Nicolae Ceausescu: "A avut privilegiul sa se intoarca cu vestitul Boeing prezidential, ea singura şi stewardesele!"

Ioana Radu a fost o mare cantareata de romante, dar si de muzica populara.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Considerata cea mai mare cantareata de romante din Romania, Ioana Radu (1917-1990)- pe numele real Eugenia Braia- a avut o sora celebra, in persoana Miei Braia, cu care s-a dusmanit toata viata. In ciuda acestui aspect, Ioana Radu a ajuns la un moment dat in Statele Unite, intentionand sa se ramana definitiv acolo, la casa surorii sale.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Conform nepotului ei, Doru Braia, Ioana Radu s-a intors insa in Romania la solicitarea expresa a lui Nicolae Ceausescu.  "Era jumatatea anilor '80. Ioana Radu, deja ingrădită de penuria ce se instaura in Romănia, profită de prezenţa surorii ei, Mia, in America, cu care reuşeşte cu greu pentru căteva luni să se impace şi merge prima dată cu paşaport turistic peste Ocean.

Cere azil politic. Află Nicolae Ceauşescu, disperat ii dă telefon la New York şi o imploră să revină. Replica ei firească: «Domnule (niciodată nu i-a spus tovarăşe), unde să mă intorc? Casa mi-au luat-o securiştii, pensie nu am» Şi Ceausescu i-a spus să ia legătura cu ambasadorul Ionel Datcu pentru că va avea toate facilităţile să revină acasă. A avut «privilegiul» să se intoarcă cu vestitul Boeing prezidenţial, ea singură şi stewardesele.
A revenit intr-o casă pe care i-au renovat-o complet, i-au turnat şi ciment in curte şi i s-a dat o pensie de merit",
a povestit Doru Braia in "Jurnalul national". 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI