Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că o decizie privind o eventuală carantinare a Capitalei şi a judeţelor cu incidenţa peste 3 trebuie să vină în urma unei propuneri a experţilor, dar a precizat că nu a auzit o astfel de propunere. "Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului", a spus Iohannis. El a declarat că "este evident" că unele autorităţi locale s-au "bâlbăit", cum s-a întâmplat în Bucureşti, şi că acestea "trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele".

Când se va închide Bucureștiul?! Klaus Iohannis face anunțul

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, despre carantinarea Capitalei şi a judeţelor cu rata de infectare peste 3.

"Această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau judeţe întregi. Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului", a afirmat Iohannis.

Ulterior, Iohannis a fost întrebat de ce nu a utilizat pârghiile legale la fel cum a făcut la începutul pandemiei şi de ce a rămas cumva pe margine şi nu ca decident.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

iohannis carantinare bucurești
Când intră Bucureștiul în carantină.[Sursa foto: google]

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Virtual al Inițiativei celor trei Mări

Citeste si: Prefectul Capitalei a fost demis! Orban: "Da, Traian Berceanu este printre posibilii candidati"

"Am rămas destul de decident pot să vă spun, dar e evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit.

E clar că autorităţile trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele, să le explice. Şi da, lucrurile sunt duse la nivelul autorităţilor locale, fiindcă acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. E mult mai eficient, dar e relativ puţin obişnuit pentru noi, acest principiu al subsidiarităţii e important în democraţiile consolidate", a susţinut Iohannis.

Întrebat, de asemenea, dacă nu ar fi necesară revenirea la o asumare a deciziei la vârf, pentru că autorităţile locale ezită şi nu au curajul să ia decizia, Iohannis a replicat: "Se vor învăţa".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si