Vicepreşedintele american Kamala Harris şi preşedintele Klaus Iohannis susţin declaraţii de presă la finalul vizitei oficialului SUA la Bucureşti.

Care au fost principalele declarații ale lui Klaus Iohannis

Printre principalele declarații făcute de Klaus Iohannis, este si cea conform căreia Doamnna vicepreşedinte, Kamala Harris, a reconfrimat angajamentul deplin al SUA pentru articolul 5 privind apărarea colectivă al Tratatului de la Washington.

Citeste si: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a ajuns în România: „Suntem fermi în angajamentul nostru. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”

Citeste si: Tot ce trebuie să ştii despre vizita în România a vice-preşedintelui SUA, Kamala Harris

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

„NATO va acţiona fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, inclusv a Românei. Este un scenariu pe care dorim să îl evităm, dar nu vom ceda niciun milimetru în respectarea angajamentelor care ne leagă”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a mulțumit prezenţei militare a SUA în România 

Klaus Iohannis este de părere că există o necesitate a creşterii în continuare a prezenţei militare SUA, pe termen lung, în țara noastră.

Citeste si: Macron și Scholz au vorbit la telefon cu Putin: Orice soluţie la această criză trebuie să vină prin negocieri

„Am transmis că România înşelege că securitatea începe acasă, am luat decizia de creştere a cheltuielilor de apărare la 2,5%, fapt apreciat de SUA.”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Citeste si: Kamala Harris, vicepreședintele SUA, va fi primită vineri la Bucureşti de preşedintele Klaus Iohannis. Restricţii de trafic în Capitală, în intervalul 12.00 – 17.00


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si