Conform unui sondaj publicat de dcnews.ro, Viorica Dancilă conduce în preferințele alegătorilor cu aproape 63% din voturi, în vreme ce președintele în funcție, Klaus Iohannis, ar fi adunat puțin peste 23% din voturile electoratului. 

10% dintre cei care au răspuns sondajului au spus că nu merg la vot și puțin peste 3% și-au anulat votul.

 

Alegeri prezidenţiale 2019- Prezenţa la vot la ora 11:00 este 11,39%, peste 2 milioane de români și-au exercitat dreptul de vot

 

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale era la ora 11:00 de 11.39%, peste 2 milioane de români exercitându-şi dreptul de vot, conform datelor BEC. Până la 11:00, la secţiile de vot din străinătate au votat peste 400.000 de alegători.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

În continuare, în ţară proponderenţi sunt alegătorii cu vârsta peste 45 de ani. votanţii din mediul urban sunt mai numeroşi decât cei din mediul rural.

Cea mai bună prezenţă, de peste 15%, se înregistrează în judeâul Teleroman, care este urmat de judeţul Olt.

Cea maI slabă prezenţă este Harghita- 4.74%.Covasna- 5,22%.

La turul 1, prezenţa în ţară era de 11.08%.

Celor 400.658 de alegători de la secţiile de vot din străinătate li se adaugă cei 17.503 care au optat pentru votul prin corespondenţă.

Cea de-a treia zi a votului în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2019 se desfăşoară în 776 secţii de votare din Australia, Asia, Europa
şi Africa.

Al doilea tur de scrutin s-a încheiat deja în Noua Zeelandă, la ora locală 21.00.

Cetăţenii români din străinătate pot în continuare să îşi exercite dreptul de vot astăzi, 24 noiembrie, în intervalul 7.00-21.00 (ore locale).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din străinătate să vină la vot încă din prima parte a zilei, pentru a evita eventuale aglomerări.
Harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate poate fi accesată pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si