Close sidebar
Close sidebar

Ionuț Radu, dezvăluiri uluitoare după performanța fotbaliștilor români la Campionatul European de fotbal U21! ” Am jucat cu inima”! Căpitanul Naționalei a explicat și de ce a arătat tricoul cu chipul surorii saleI INTERVIU EXCLUSIV

Ionuț Radu, căpitanul României U21, a vorbit, în exclusivitate, despre cea mai importantă performanță fotbalistică din istoria naționalei de tineret

Cornelia Ionescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ionuț Radu, căpitanul României U21,  şi, totodată, liderul unei generații de fotbaliști care au dus țara noastră în semifinale la Euro 2019, a povestit, într-un interviu exclusiv, toate trăirile pe care le-a avut la turneul final din Italia, unul de poveste pentru toți iubitorii sportului rege.

Rep: Ionuț Radu, felicitări pentru performanța realizată la Euro 2019, este una senzațională și cu greu va fi uitată de cineva. Aș vrea să te întreb, de unde ați avut atâta motivație că puteți face un turneu final incredibil?

Ionuț Radu:  Am crezut de la început în șansa noastră, pentru că avem o echipă formidabilă, un grup de băieți unit și valoros.

Este adevărat, în momentul în care am spus că vom face performanță la acest campionat european, poate unii ar fi zis despre mine că sunt nebun, dar timpul, din fericire, mi-a demonstrat că aveam dreptate, și, sincer, sunt foarte fericit pentru acest lucru. Eu consider că atunci când îți dorești cu ardoare ceva, totul este posibil. Repet, am spus încă de la începutul competiției că România va uimi la acest turneu final.
Așa a fost, dar ce am realizat pe teren a fost doar împreună, ca echipă! Mai mult, atunci când am simțit că nu mai putem, că ne lasă picioarele, am primit energie de la public și de la oamenii de acasă! Am jucat toate meciurile cu inima! De aceea, am un mesaj important pentru suporteri. ”Ne-ați făcut să ne simțim eroi, dar nu știți că fiecare dintre voi a fost un erou pentru noi”! Vă mulțumesc că ați fost alături de noi în număr atât de mare și mă bucur că am putut sărbători performanțele noastre pe teren”.

Rep: Frumos spus Radu, dar de unde atât de mult entuziasm și spirit pozitiv?

I.R.: Încrederea pe care am avut-o în noi, în Naționala României, a venit odată cu rezultatele. A crescut treptat și entuziasmul și, astfel, am ajuns la performanțe unice și extraordinare pentru generația aceasta, care, de altfel, sunt sigur, va avea multe de spus în lumea sportului cu balonul rotund!

Rep: Ce a însemnat campionatul acesta european pentru tine, ca fotbalist și ca individ?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

I.R. :  A fost o mândrie pentru mine participarea la acest Campionat European, a fost și este o mândrie să fac parte din grupul acesta de băieți, în plus, faptul că am creat o emulație în țară, că i-am făcut fericiți pe oamenii de acasă, și nu numai, mă emoționează și mă întărește în același timp! Este onorant să fii pe locul trei în Euroapa, să vii dintr-o campanie de calificare cu 50 de echipe și apoi să ajungi în semifinalele unui asemenea turneu final cu practic cele mai puternice formații de pe Bătrânul Continent.

Rep: Toată lumea a văzut că tu ai fost liderul Naționalei României, că discursurile tale motivaționale au avut un efect incredibil asupra colegilor. Când ai devenit cu adevărat vocea vestiarului?

I.R.:  Nu mi-a fost ușor să fiu un lider al echipei, vă dați seama că am început încet, încet! Însă, în timp, am căpătat consistență și în discurs, și poate așa, m-am erijat într-un căpitan al echipei. A fost totul ușor mulțumită băieților, așa cum spuneam al unității grupului. De la primul meci din preliminarii, lucrurile au intrat parcă într-o normalitate a performanței, este adevărat obținută cu muncă și sacrifii, și de acolo, drumul nostru pentru a cuceri Europa. Am reușit! Noi suntem România și suntem capabili de orice rezultat valoros. Toți fotbaliștii sunt deschiși mental, acesta este de fapt secretul succesului nostru.

Citeste si: Primele declarații după ce s-a anunțat că trupa Andre se reunește! ”Ne-am și certat, nu ne-am mai vorbit, n-am vrut să ne mai vedem sau auzim, dar viața ne-a adus de fiecare dată împreună”

Citeste si: Incredibil! Un bărbat a intrat în comă trei luni, apoi s-a trezit că va deveni tătic

Citeste si: Sora lui Gigi Becali a murit la 44 de ani. Doina Becali a suferit o infecție pulmonară

Ionuț Radu a spus totul despre Euro 2019! ”După semifinale, am plâns mult. De fapt, a fost ca o descărcare”

Rep: După meciul cu Anglia, i-ai uimit pe toți în momentul în care ai arătat tricoul cu chipul surorii tale, Emma, cea care a decedat în urmă cu 13 ani. Recent, ai afirmat că porți mereu acest tricou, realizat special de tine la transferul în Italia, lângă bara din dreapta a porții. A fost o promisiune pe care i-ai făcut-o Emmei în copilărie cum că o să o iei pe toate stadioanele lumii. Ce te-a determinat să îl prezinți în acele clipe de bucurie maximă?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

I.R.: Așa am simțit eu în momentul respectiv, să arăt tricoul cu chipul surorii mele! Așa cum ai spus, a fost ca o promisiune, să o port pe Emma tot timpul cu mine, și mi-am respectat-o! De aceea, muncesc, de aceea, mă sacrific, pentru oamenii speciali din viața mea!

Rep: Dacă ar fi să trecem de la extaz la agonie, te-am văzut plângând ca un copil după ce România a pierdut semifinala cu Germania...

I.R.  : După semifinale, am plâns mult. De fapt, a fost ca o descărcare. Am cedat din punct de vedere fizic, a fost singurul meu regret. Apoi însă la rece, am realizat ca lucururile stăteau altfel, că, în realitate, de fapt, am realizat o performanță incredibilă. E adevărat, nu s-a terminat cum ne-am fi dorit, am fi vrut mai mult, adică totul pentru ca așa suntem noi, dar nu a fost să fie de data aceasta. Atât s-a putut, din păcate. 

Rep: La final, Ionuț Radu ai o concluzie despre Euro 2019 din Italia?

I.R.:  Cu ce rămânem după acest turneu? Ei bine, cu mândria că am avut publicul alături de noi si că împreună ne-am simtit invincibili. Am privit fiecare adversar în ochi cu mândrie, i-am arătat că nu ne temem, i-am făcut să simtă că România e puternică și nu poate fi învinsă dinainte de luptă!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI