O nouă ipoteză șocantă cu privire la modul în care a fost ucis Aleksei Navalnîi circulă în presa rusă independentă.

Citește și: Fratele lui Aleksei Navalnîi este căutat de Rusia. Un nou dosar penal a fost deschis pe numele lui Oleg

Ipoteza a fost lansată de un militant pentru drepturile omului care ar fi vorbit cu un lucrător al penitenciarului de la Cercul Arctic unde a fost închis liderul opoziției ruse, scrie The Mirror.

Potrivit informațiilor obținute din interiorul închisorii, Alexei Navalny ar fi fost ucis printr-un singur pumn puternic în inimă, o metodă clasică de execuție a KGB-ului.

Cauza morții lui Aleksei Navalnîi, secret de stat în Rusia

Mama lui Alexei Navalnîi i-a cerut președintelui Vladimir Putin să-i dea trupul neînsuflețit al fiului ei. Mesajul femeii a fost postat pe platforma X/Twitter.

Mama lui Navalnîi l-a rugat pe liderul de la Kremlin să îi predea „fără întârziere” trupul fiului ei, în condițiile în care echipa liderului opoziției acuză autoritățile că i-au ascuns rămășițele pentru a acoperi „asasinarea” acestuia.

Purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi a declarat că trupul neînsuflețit al opozantului rus decedat în închisoare va fi eliberat abia peste 14 zile, după ce va fi supus analizelor chimice. 

Cum ar fi murit Aleksei Navalnîi: după o lovitură puternică în zona inimii

Autoritățile de la închisoare din Siberia, unde era deținut Aleksei Navalnîi au declarat, vineri 16 februarie, că deținutul nu și-a mai revenit după ce s-a prăbușit în urma unei plimbări. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Surse din penitenciar spun însă că acesta ar fi putut muri din cauza unei tehnici de semnătură folosită de KGB- un singur pumn puternic în inimă.

Vladimir Osechkin, un militant pentru drepturile omului și exilat din Rusia, a vorbit pentru The Times despre tehnica KGB și de ce crede că a fost folosită.

El a spus că vânătăile găsite pe corpul lui Navalny se potrivesc cu această metodă veche de execuție, care era folosită în mod obișnuit de diviziile forțelor speciale ale KGB în perioada de glorie a serviciului secret.

"Ei și-au antrenat agenții să omoare un bărbat cu un pumn în inimă, în centrul corpului. Era un semn distinctiv al KGB", a spus Osechkin.

Cauza morții Aleksei Navalnîi, necunoscută

Cauza morții Aleksei Navalnîi, necunoscută

Motivul pentru care corpul lui Navalnîi nu este predat familiei timp de 14 zile

Acesta este motivul pentru care el și alții, inclusiv văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaya, cred că închisoarea, situată în Cercul Polar, nu va elibera trupul lui Navalnii mai devreme de 14 zile.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Osechkin a înființat și conduce site-ul Gulagu.net care adună conturi atât de la prizonieri, cât și de la lucrătorii din închisorile din Rusia.

El a declarat pentru The Times că a primit această informație de la cineva care lucra în colonia penală unde Navalnîi a murit vinerea trecută.

Aleksei Navalny, care a fost cel mai important lider al opoziției ruse din ultimul deceniu, fusese condamnat la 19 ani de închisoare pentru acuzații inventate din motive politice.

Aleksei Navalnîi, alături de familia sa

Aleksei Navalnîi, alături de familia sa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si