Pe data de 24 ianuarie, arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori de poliţişti, cu câte 1.000 de lei, la intervale diferite de timp, pentru că nu a respectat decizia de carantinare Covid.

Citeste si: VIDEO| IPS Teodosie cere în instanță anularea deciziei de carantinare impusă de DSP

Potrivit IPJ Constanţa, "pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs", după ce a oficiat o slujbă religioasă în Catedrala arhiepiscopală, a participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii

Principatelor Române şi, ulterior, cu aceeaşi ocazie, a fost prezent la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis.

Citeste si: Teodosie respectă regulile...în legea sa

IPS Teodosie a ținut slujbe în perioada de carantină

A doua zi, IPS Teodosie a contestat decizia de carantinare. Înaltul prelat era obligat să stea izolat după ce a a fost plecat în perioada 16- 20 ianuarie în Iordania. Arhiepiscopul a solicitat suspendarea efectelor respectivei decizii, precum şi anularea acesteia.

Pe 27 ianuarie, Judecătoria Constanţa a respins contestaţia arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, cu privire la decizia de carantinare dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Nefiind definitivă, hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Tribunal.

În fine, decizia de vineri este executorie și definitivă și îl obligă pe oficialul BOR să rămână în izolare.

Rămâne de văzut cum va proceda IPS Teodosie sâmbătă, dacă participă la slujbă, dar mai ales duminică, când este o sărbătoare importantă pentru ortodocși.

Citeste si: Înalt Prea Sfințitul Teodosie, slujbă transmisă live din propria locuință

Ce motive a invocat IPS Teodosie împotriva carantinării sale 

În cererea depusă în instanță, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a prezentat trei argumente privind suspendarea, respectiv anularea deciziei de carantinare impuse de DSP după revenirea sa din Iordania, ţară aflată în zona roşie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Arhiepiscopia Tomisului a publicat pe pagina sa oficială de Facebook testul PCR efectuat de înaltul prelat la revenirea în țară.

Citeste si: Teodosie, „miruit” de polițiști de 3 ori

1. Actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită și asumată de a emite un act administrativ și nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplinește condițiile formale impuse de lege și nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ”, este primul argument formulat de avocatul Dan Chitic, care îl reprezintă în acest caz pe IPS Teodosie.

„Prin însăși natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voință în sensul restrângerii drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României – libertatea individuală, libera circulație, viața intimă, familială și privată, libertatea cultelor și dreptul la muncă.

Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.
2. Actul DSP nu este motivat de fapt și de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepția suspendării pentru persoanele care sosesc din state terțe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, și care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.
3. În plus, acțiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în țară, care sunt presupuși ca persoane care riscă să infecteze pe alții. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinați cei testați negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivație”, se arată în cererea transmisă instanței.

Arhiepiscopia Tomisului arată că în acțiuni motivate asemănător Judecătoria Sector 5 București și Tribunalul Prahova au admis contestațiile și au anulat deciziile de suspendare.

De asemenea, Arhiepiscopia a anunțat că   IPS Teodosie  va contesta și cele trei amenzi primite pentru nerespectarea carantinei.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat de către polițiști de trei ori, luni, pe motiv că, deși ar fi trebuit să se afle în carantină, el a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi a participat la două evenimente. Valoarea totală a amenzilor primite este de 3.000 de lei.

La revenirea în țară, IPS Teodosie a efectuat testul PCR 

 Într-un comunicat postat pe Facebook, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că amenzile date IPS Teodosie „sunt ilegale”, arătând totodată că IPS Teodosie a efectuat testul PCR la revenirea în țară.

Citeste si:  Ambulanțele petrec chiar și 48 de ore în fața spitalelor din Capitală pentru recoltarea probelor COVID-19. DSP vrea un centru de carantinare instituţionalizat

"Amenzile sunt ilegale''

În același timp, Arhiepiscopia Tomisului arată modul în care au procedat autoritățile când au aplicat amenzile de luni.

„Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către  DSP  București a sosit în mail-ul personal al IPS astăzi, 24 ian. 2022, în jurul orei 13.00.
Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.
În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare.
Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”.

Ulterior, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că IPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal, precizând că decizia de carantinare a fost emisă de DSP deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.

Citeste si:  Alexandru Rafila: Peste trei săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie vor fi luate măsuri de relaxare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si