Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost joi înştiinţat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul teritorial Constanţa că este inculpat în dosarul penal în care este acuzat de cumpărare de influenţă.

Reacția Arhiepiscopului Tomisului, după întâlnirea de joi cu procurorii

Deși acesta a fost chemat la ora 10, IPS Teodosie a ajuns la DNA cu o întârziere de aproape o jumătate de oră. Motivul ar fi fost o slujbă la care a trebuit să fie prezent, dar și împărtășania.

Când a ieșit din sediu, Arhiepiscopul Tomisului a avut și o primă reacție, în legătură cu cele discutate cu oamenii legii. Cât despre dosar, acesta spune că nu are conținut.

”Să vă ajute Dumnezeu! Dacă mă mai cheamă, vin. Nu prea am de ce. Nu m-au întrebat nimic şi nu am ce să spun. Dumneavoastră ştiţi, că aţi fost anunţaţi (n.r. despre calitatea de inculpat). Eu nu ştiu. Ştiţi mai multe ca mine”, a spus ÎPS Teodosie.

Teodosie inculpat dosar

Citește și: Investitiție importantă în școlile si grădinițele din Sectorul 6: ce unități noi se construiesc

Cum va acționat avocatul lui ÎPS Teodosie?

Și avocatul său, Adrian Cuculis a comentat statutul Înaltpreasfințitului, care acum este inculpat și nu doar suspect. Acesta spune că lucrurile au avansat foarte rapid

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Sigur că această nouă calitate pe care a dobândit-o, de inculpat, din punctul nostru de vedere rămâne o calitate care este exagerată, pentru că e singurul lucru care reiese din stenograme, să le numim aşa, sau din înregistrările pe care le-a făcut acel preot fals Leaşcu, martor în cauză. Dar, în acelaşi timp, el ar trebui să fie urmărit penal pentru că s-a început urmărirea penală in rem pentru trafic de influenţă(...)

Cumpărarea de influenţă, dacă o veţi citi în Codul Penal, o să vă daţi seama prin comparaţie cu înregistrările pe care le-am văzut cu toţii, pentru că sunt publice. Aţi putea considera că deja cunoaşteţi dosarul, pentru că ăsta este tot dosarul, acea înregistrare", a declarat Adrian Cuculis.

Teodosie inculpat dosar

Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de DNA pentru cumpărare de influență.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Caz dramatic în Iași! O tânără a avut parte de șocul vieții când a mers să-și viziteze bunica. Modul în care bătrâna a murit o va bântui întreaga viața

Tot avocatul îl acuză pe domnul Fechet, care a spus nişte calităţi mincinoase, iar ulterior i-a cerut o anumită plată consilierului arhiepiscopului Tomisului. În continuare, urmează ca împreună cu Arhiepiscopul Tomisului să formuleze o cerere prin care să fie solicitată excluderea pretinsei probe, deoarece este înregistrată nelegal.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, despre momentul când Marcel Toader a extras abuziv sume mari din contul Gabrielei Cristea: "Nu îmi arăta niciodată acte doveditoare"- radioimpuls.ro

”Nu poţi să te duci şi să vii cu un material pe care să spui că l-ai descărcat de pe doi suporţi optici, fără să spui dacă este telefon, dacă este cameră Go Pro, dacă e telefonul personal.

Este o sincopă majoră aici, cu privire la modul sau cine a făcut înregistrarea şi cum a fost făcută înregistrarea. Şi, pe partea cealaltă, este o provocare vădită acolo”, a mai precizat avocatul.

În luna iulie 2023, Petrescu Teodosie ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri, un procent de 20% din suma de 800.000 lei, bani pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului. Cu respectivii bani, urmau să fie finanţate mai multe lucrări de construcţie sau reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si