Rusia a fost atacată noaptea trecută. Atacul terorist care a ucis 115 de persoane ar fost revendicat de ISIS.

ISIS a reventicat atacul teorist asupra Rusiei

Gruparea teroristă ISIS ar fi revendicat atacul asupra Rusiei. 

Bombardamentul a avut loc seara trecută, pe 22 martie 2024, într-un mall din Moscova, înainte de un concert al trupei ruseşti de rock "Picnik".

Atacul a început după ce cel puțin trei bărbați, îmbrăcați în haine de camuflaj, au deschis focul la Sala de concerte Crocus.

Apoi, carnagiul a început.

Numărul victimelor a ajuns, din păcate, la 115 de persoane, iar 121 de oameni au fost grav răniți și au necesitate îngrijiri medicale. De asemenea, teroriștii ISIS au luat mai mulți oameni drept ostatici, relatează presa străină edition.cnn.com.

Citește și: Ipoteză șocantă în privința atentatului terorist de la Moscova. "Este provocarea serviciilor speciale ale lui Putin"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

atac terorist moscova

ISIS a revendicat atacul terorist asupra Rusiei. Peste 115 de persoane au murit

[Sursa foto: The Moscow Time]

Autoritățile rusești au declarat că au reținut patru persoane, considerate suspecte în comitere atacului terorist.

Serviciile speciale și agențiile de aplicare a legii din regiunea Bryansk, lângă granița cu Ucraina, au reținut patru suspecți dintre cei care au comis un atac terorist în sala de concerte a Primăriei Crocus, a transmis comitetul rusesc de investigației potrivit sursei citate anterior.

Potrivit presei locale RIA Novosti, atacul a fost plănuit cu mult timp înainte. 

Armele folosite de terorişti au fost pregătite în prealabil, a informat FSB (Serviciul de Securitate). După atacul terorist, infractorii intenționau să treacă granița dintre Federația Rusă și Ucraina și au avut contacte relevante pe partea ucraineană... Atacul terorist din Primăria Crocus a fost atent planificat, a transmis presa locală.

Un politician ucrainean a reacționat imediat cu privire la ataacul terorist. Acesta a dorit să clarifice motivul pentru care Ucraina nu ar fi realizat vreodată un asemenea atac.

Ucraina nu a recurs niciodată la utilizarea metodelor teroriste. Este întotdeauna inutil, a declarat Mykhailo Podolyak, politician ucrainean, potrivit edition.cnn.com.

Potrivit primelor informații, Vladimir Putin ar fi fost avertizat cu privire la posibilitatea desfășurării unor atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei. Se pare că președintele a ignorat avertismentele venite chiar din parte ambasadelor rusesți din Occident. Putin a considert toate avertizările drept ''o încercare de intimidare şi destabilizare a societăţii noastre''. Atacul terorist asupra Rusiei a avut loc la mai puțin de o săptămână de când Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale, pentru a 5-a oară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si