In tara insulara aflata intre Atlanticul de Nord si Oceanul Artic, acolo unde populatia este de 325.671 de locuitori, cea mai rarefiata din Europa, lucrurile stau diferit fata de ceea ce cunosti tu pana acum.

In 930 islandezii au format prima republica, ca mai apoi sa fie ocupata de norvegieni, din 1262 pana in 1380, ca mai apoi sa treaca sub suverantitate daneza pana in 1944, atunci cand si-a declarat independenta.



Tara este plina de curiozitati si de lucruri care pare de neconceput in alte coluti ale lumii. Mai jos prezentam o lista cu cele mai "ciudate", dar interesante, lucruri din Islanda.

- Numarul turistilor care viziteaza anual tara este mai mult decat sublul populatiei. Turismul este cel care genereaza o treime din PIB-ul tarii.

- Fiind putini, oamenii se cunosc unii cu altii asa ca locuintele nu se inchid, iar masinile sunt lasate descuiate cu cheile in contact.

- Toti locuitorii Islandei au conturi de Facebook

- In toata tara nu mai exista niciun restaurant McDonalds, toate fiind inchise ca urmare a crizei din 2009 si de atunci nu s-au mai deschis.

- In Islanda platile se fac numai cu carduri. Nici macar vanzatorii de maruntisuri nu accepta bani cash.

- Islanda nu are armata, functia de aparare este exercitata de graniceri.


- Intreaga energie provine din resurse necoventionale, cu exceptia autoturismelor si este printre putinele tari care foloseste sistemul de termoficare centralizata si aici, energia electrica este gratuita.

- Scoala este gratuita pana la facultate, inclusiv

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si