Israel a creat o unitate militară specială care să-i vâneze și să-i ucidă pe toții membrii Hamas care au luat parte la atacul de pe 7 octombrie.

Shin Bet, versiunea israeliană a FBI-ului american, numește noua divizie militară NILI, potrivit unui nou raport citat de Fox News.

Noua unitate de elită "Nili" are misiunea de a urmări și ucide toți teroriștii Hamas care au luat parte la atacurile surpriză din 7 octombrie, din Gaza.

Ce este NILI, noua unitate specială a armatei Israelului 

Agenția de Securitate din Israel, cunoscută sub numele de Shin Bet, a denumit noua unitate NILI, un acronim în ebraică pentru „Eternitatea Israelului nu va înceta”, scrie Jerusalem Post.

NILI va funcționa separat de alte unități de comandă și control concentrate pe eliminarea celulelor de atac și a oficialilor Hamas de rang înalt.

Squad-ul Nili are sarcina de a urmări și elimina fiecare persoană care a jucat un rol în atrocitățile din sudul Isrelului, potrivit raportului de presă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ce este NILI, noua unitate specială a armatei Israelului 

Ce este NILI, noua unitate specială a armatei Israelului 

[Sursa foto: Twitter]

Militarii de elită din Nili vor viza în mod special membrii unei unități speciale de comando ai Hamas, din aripa Nukhba a organizației teroriste, despre care Israelul crede că a efectuat atacurile.

Echipa însărcinată cu această misiune unică include atât agenți de teren, cât și personal de informații.

Mai mulți lideri Hamas, uciși în ultimele zile

Forțele israeliene au susținut că au ucis câțiva comandanți Hamas în ultimele zile, în timp ce își continuă atacurile în Fâșia Gaza.

Printre militanții de rang înalt ai Hamas se numără Ali Qadhi, un comandant în cadrul forței Hamas Nukhba, considerat un jucător cheie în atacul asupra regiunii de graniță, precum și pe Billal Al Kedra, despre care forțele israeliene spun că a condus raidul mortal al Hamas în Nirim.

Citește și: Ce este un kibbutz din Israel. Cum trăiesc oamenii în această comunitate. Românul răpit de Hamas locuia într-un kibbutz

Peste 20 de mici localități și sate din sudul Israelului au fost lovite în atacul masiv lansat de militanții Hamas din Fâșia Gaza, pe 7 octombrie.

Peste 1.400 de oameni au fost uciși în atacul inițial al Hamas din Israel, iar aproximativ 200 de persoane ar fi fost duse în Gaza ca ostatici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si