Ministerul Sănătății din Italia a raportat 545 de cazuri de variola maimuței la nivel național, iar Italia se îngrijoreză din cauza numărului mare de infectări. Primele doze de vaccin vor fi administrate la spitalul Spallanzani din Roma, unitatea spitalicească spunând că 200 de persoane vor fi vaccinate începând de luni, precum și alte 600 care sunt în așteptare.

Citeste si: Ministrul Sănătății spune că au fost înregistrate nouă cazuri de variola maimuței în ultima săptămână

Vaccinul folosit va fi Jynneos (MVA-BN), un vaccin împotriva variolei fabricat de Bavarian Nordic şi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului. Primul caz de variola maimuței din Italia a fost confirmat pe data de 20 mai 2022.

Ministerul Sănătății spune că în România au fost înregistrate nouă cazuri de variola maimuței în ultima săptămână

Nouă cazuri de variola maimuței au fost înregistrate în ultima săptămâna în România, iar anunțul vine de la ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului Sănătății, toate cele nouă cazuri  au fost înregistrate la bărbați  cu vârsta între 22 și 44 de ani. Cei mai mulți pacienți sunt din București, unul din Ilfov și unul din Cluj.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  California declară stare de urgență din cauza răspândirii variolei maimuței

„Sunt în izolare, starea este bună, nu sunt probleme. Fiind relativ tineri, probabil că reacţioneaza bine şi nu sunt probleme legata de vreo evoluţie care să le pună viaţa în pericol”,  a declarat Rafila.

Citeste si:  Un șofer care s-a întors din Germania, infectat cu variola maimuței

Un șofer care s-a întors din Germania a fost infectat cu variola maimuței

Șoferul se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Acesta abia se întorsese din Germania.

Citeste si:   Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara spune că valul 6 COVID atinge foarte mult copiii

Primele semne au apărut la începutul lunii, încă din momentul în care era în Germania. Acesta s-a prezentat la o  unitate medicală  cu dureri musculare, febră și leziuni apărute pe tot corpul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si