Solicitarea prelungirii stării de urgență până la 31 ianuarie 2021, a fost făcută de către Giuseppe Conte. Aceasta a fost aprobată de către parlament cu 253 de voturi pentru și 5 împotrivă, iar opoziția nu a votat.

Ce presupune prelungirea stării de urgență din Italia

Această prelungire a stării de urgență presupune faptul că vor rămâne în vigoare toate restricțiile impuse de către Italia până acum.

De asemenea, premierului i se reconfirmă puterea de a emana decrete fără alte dezbateri şi aprobări în Parlament. Pe perioada stării de urgență, Guvernul poate continua programele de subvenţionare a activităţilor comerciale afectate de pandemia cauzată de coronavirus atât din bugetul naţional cât şi din finanţările europene.

Noi măsuri în Italia de combatere a coronavirusului

În ceea ce privește restricțiile din Italia, noile măsuri se vor baza pe comportamentul individual deoarece cazurile de COVID-19 cresc zilnic. Purtarea măştii pe stradă va fi obligatorie în toată Italia. Oamenii care nu vor respecta restricțiile vor fi sancționați cu amenzi de la 400 până 1.000 de euro, iar telemunca este din ce în ce mai practicată și încurajată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cinematografele, teatrele şi sălile de concert vor rămâne deschise însă în cadrul lor vor avea acces maxim 200 de persoane în interiror și 1.000 în exterior.
Sursa: DC News


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si