O tânără, de 21 de ani, a avut parte de un sfârșit teribil. Iulia Zdanovskaya a pierit în urma bombardamentelor armatei ruse asupra Ucrainei. „Mulțumesc, dar voi rămâne în Harkov până la victorie”, a zis fata.

Iulia a murit la doar 21 de ani din cauza armatei lui Putin.

Citeste si: Armata ucraineană informează că a lichidat unul dintre soldații ,,de elită" al lui Vladimir Putin: ,,A luat parte la operaţiunile militare din Siria"

Reprezentanții Universității din Kiev nu au rămas indiferenți la această tragedie și au transmis un mesaj emoționant: „Fata noastră talentată, Iulia Zdanovskaya...”.

Iulia avea un viitor strălucit înainte

Ucraineanca a studiat matematică-informatică la Universitatea Națională din Kiev, iar înainte de asta a urmat Liceul ucrainean de Matematică Fizică. În anul 2017, Iulia a făcut parte din echipa câștigătoare la Olimpiada Europeană de Matematică și i-a învins pe ruși. Ultima declarație a Iuliei pe Telegram a fost: „Mulțumesc, dar voi rămâne la Harkov până la victorie”. A rămas în oraș, alături de oamenii dragi, în cel mai dificil moment. Fata curajoasă avea doar 21 de ani.

Unul dintre prietenii Iuliei susține că fata a fost ucisă în timpul unui atac cu rachete.

Citeste si: La ce sumă se ridică pagubele provocate de invazia trupelor rusești în Ucraina

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Iulia, o prietenă de-a mea, a murit la Harkov în timpul unui atac cu rachetă. Aveam multe în comun… Am predat împreună la școala PIT, am jucat tenis de masă și fotbal (da, și Iulia a jucat fotbal). Sunt foarte mândru de Iulia- nu și-a pus niciodată interesele mai presus de ale celorlalți.

Era interesată doar să fie în slujba oamenilor. Se oferea mai mereu ca voluntar și s-a alăturat unei inițiative educaționale. Era o entuziastă. Avea un limbaj comun cu al copiilor. Era o persoană foarte talentată și energică și împărtășea această energie. Era o plăcere să petreci timp cu ea!

Câți oameni mai trebuie să moară pentru această „misiune specială”? Când se va opri acest ”șef ciudat”? Nu știu, dar sunt sigur de un lucru: iadul a fost inventat doar pentru tine, ticălosule!”, a scris acesta.

Tânăra era în floarea vârstei și abia împlinise 21 de ani. Unul dintre mesajele postate pe rețelele de socializare în urma morții fetei:

Citeste si: VIDEO- O nouă rundă de negocieri s-a încheiat fără rezultat între Rusia și Ucraina. Ultimele actualizări privind războiul

„Am pierdut unul de-al nostru.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Julia Zdanovskaya, patriot al Ucrainei, voluntar, câștigătoare la Olimpiada Europeană de Matematică, profesoară de informatică și matematică.

21 de ani... Ea a ajutat oamenii până la ultima ei suflare. Din păcate, Julia a fost ucisă de o rachetă a ocupanților ruși. Unul dintre ultimele ei mesaje a fost:

„Mulțumesc, dar rămân în Harkov până la victorie". Julia, te iubim foarte mult si vom face totul sa ne amintim de tine mereu!

Condoleanțele noastre familiei Juliei!”.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 16 de război. Comisia Europeană vrea să dubleze valoarea ajutorului pentru Ucraina: „Trebuie să creştem sprijinul militar”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si